Boni Selection 80 jaar koffiebranderij

80 jaar ervaring in koffiebranderij!

De koffiebranderij van Colruyt Group viert in 2017 haar 80-jarig bestaan. Onze huisbranderij is sterk verbonden met het merk Graindor, maar ook de heerlijke smaken van de verschillende Boni Selection Bio-koffies zijn er ontstaan. Tijd om kennis te maken met het atelier en zijn meester-koffiebranders.

Het verleden

Alles begint in Halle waar in 1937, onder het goedkeurend oog van Franz Colruyt, in de schoot van zijn Colruyt-onderneming een koffiebranderij wordt geboren. Ook Graindor, het koffiehuismerk, ziet op dat moment het levenslicht. De activiteit wordt al snel rendabel. In 2007 verhuist de branderij uit plaatsgebrek van Halle naar Ghislenghien. Daar worden ook vandaag nog alle huismerken van Colruyt Group gebrand: Graindor, Everyday en uiteraard ook Boni Selection Bio.

Het atelier

Colruyt Group is de enige Belgische retailer die zelf zijn koffie brandt, in een eigen atelier. We sturen het volledige productieproces en volgen de kwaliteitscontrole nauwgezet op. Zo kunnen we jou een uitgebreid gamma koffies aanbieden, die volgens de regels van de kunst worden geproduceerd.

We hebben ware meester-koffiebranders in huis die het aroma van elke koffie ontwikkelen en controleren. Een echte kunst! Om een aroma te ontwikkelen hebben ze al hun zintuigen nodig. Ze testen verschillende samenstellingen en brandgraden uit, net zolang tot ze een smaakvolle koffie vinden die jou ongetwijfeld veel plezier zal doen. Het komt er daarna op aan om voor een constante smaak te zorgen zodat jij steeds van dezelfde kwalitatieve koffie kan genieten.

Het branden

Onze machines kunnen 250 kg koffiebonen branden in 6 tot 15 minuten, afhankelijk van de gewenste brandgraad. Bij Colruyt Group onderscheiden we 5 graden, al naargelang de brandtijd en de brandtemperatuur (max. 230 °C). Deze brandgraden bepalen het aroma van je koffie.

Hoe lichter de bonen gebrand worden, des te zachter je koffie smaakt. Hoe donkerder je koffie eruitziet, hoe intenser z’n smaak.

Koffie van Boni Selection Bio

BIj Boni Selection Bio vind je zowel gemalen koffie als koffiebonen, met een brandgraad die varieert tussen 2 en 5:

Boni Selection intensiteit koffie

Of je nu van zachte of intense koffie houdt, met of zonder cafeïne, Boni Selection Bio biedt je unieke koffies met een onevenaarbare smaak. Ga ze snel ontdekken in je favoriete Colruyt, OKay, Bio-Planet of Spar!

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: