Boni Selection alternatieve koffie

Alternatieven voor je dagelijkse kopje koffie

Een dag zonder koffie is voor jou een dag niet geleefd? Maar zou je wel eens wat anders willen? Een koffie met een twist? Laat je inspireren …

‘Bulletproof’ koffie

Dankzij deze romige koffie kan je alles aan! Hij geeft je een stevige energieboost en zorgt bovendien voor een vol gevoel! Meng een kopje koffie met 1 à 2 eetlepels kokosolie en 1 à 2 eetlepels (ongezouten) boter in een blender tot een smeuïg geheel. Nog smaakvoller? Voeg dan gerust wat kaneel- of cacaopoeder toe.

Boni Selection bulletproof koffie

 

Chocolicious

Koffie en chocolade: een goddelijke combinatie! Wie geniet er eens niet van een heerlijk stukje chocolade bij z’n kopje koffie? Maar heb je de 2 al eens echt met elkaar gemengd? Chocoladefanaten, deze mocha is voor jullie: verwarm 3,5 dl halfvolle melk samen met een half uitgeschraapt vanillestokje en de vanillepitjes. Laat 10 min. trekken op een zacht vuurtje. Voeg 40 g pure chocolade toe, laat langzaam smelten en roer goed. Haal het halve vanillestokje uit de chocolademelk en voeg 6 cl sterke koffie toe. Werk af met een snuifje kaneel en smullen maar!

Boni Selection koffie chocolicious

 

Guilty pleasure

Koffie, chocolade én ijs: je zou voor minder zondigen! De caffé frappé combineert dit heerlijke trio tot een verkwikkend drankje. Eens proeven? Kies een krachtig gebrande koffie, zoals de espresso van Boni Selection Bio, zodat de smaak en het aroma van de koffie niet verloren gaan. Mix 2 dl van die sterke koffie met 1 bolletje vanilleroomijs en 1 eetlepel chocoladesaus in de blender tot een schuimend geheel. Giet in een glas, vul aan met 1 à 2 ijsblokjes en laat je volledig gaan! 

Boni Selection koffie guilty pleasure

 

Een frisse opkikker

Dé oplossing voor koffieliefhebbers op een warme zomerdag: koffie-ijsblokjes! Je maakt ze net zoals gewone ijsblokjes; simpelweg koffie in de vormen gieten in plaats van water. Voeg enkele koffie-ijsblokjes toe aan een glas melk en je krijgt een lekker frisse latte! Omgekeerd kan ook: laat een kop koffie afkoelen en voeg er enkele ijsblokjes van melk aan toe. Zo raak je bovendien makkelijk van je restjes koffie of melk af. Gewoon invriezen die handel!

Boni Selection koffie frisse opkikker

 

Koffie met pit

Wie het liever wat pittiger heeft, kiest beter voor gemberkoffie met pistache en honing. Meng 0,5 cm geraspte gember met 1 koffielepel vloeibare honing in een hittebestendige kop. Giet er een kopje warme koffie bij en roer tot de honing gesmolten is. Bedek je koffie met een laagje half stijf geklopte room en strooi er wat gehakte pistachenoten (ongeveer een derde van een koffielepel) bovenop. Laat het smaken!

Boni Selection frisse opkikker

 

Hoog tijd nu voor je koffiepauze!

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: