appel-en perensap

Appelsap: steun voor onze Belgische appeltelers

Najaar 2014. De telers van onze Boni Selection-appelen zitten met een overschot door het pas ingestelde Russische invoerverbod op fruit. Om toch van hun vakmanschap te kunnen genieten, zochten we samen een oplossing. We persten de Belgische jonagoldappelen tot 100 % puur appelsap en verkochten dat onder ons huismerk, Boni Selection.

 

 

 

 

In het najaar van 2014 kenden onze Belgische appeltelers een bijzonder goede oogst. Jammer genoeg verloren ze toen ook een grote afzetmarkt; Rusland stelde namelijk een invoerverbod op fruit in. We besloten dan ook om onze telers een duwtje in de rug te geven en verwerkten voor Boni Selection onze Belgische jonagoldappelen tot 100 % puur geperst appelsap.

Boni selection appel en perensap correctie

 

Jarenlange samenwerking

Colruyt Group werkt al 10 jaar samen met Danny Neven en de gebroeders Bangels uit Haspengouw, de Limburgse fruitstreek bij uitstek. Deze appelkwekers bouwen verder op kennis en ervaring die van generatie op generatie werd overgedragen. Het zou dan ook zonde zijn om de vruchten van hun arbeid verloren te laten gaan. 

Vakmanschap

Onze fruitaankoper voor Boni Selection koos hun jonagoldappelen uit om een lekker, verfrissend sapje te maken. Deze appelen hebben namelijk een aangename, zoetzure smaak en sappig vruchtvlees; de ideale combinatie voor een heerlijk appelsap. Onze leveranciers plaatsten maar al te graag hun handtekening op onze etiketten: hun vakmanschap ging niet verloren!

2016

Ook in 2015 en 2016 steunen we onze telers en kunnen jullie genieten van dit 100 % puur geperst appelsap. Bovendien bieden Colruyt, Spar en Okay vanaf half november ook een appel-perensap aan. Laat het jullie smaken! 

 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: