Boni Selection omschakeling naar Bio De Lochting

"Bijna-bio" producten voor Boni Selection

Duurzaam en biologisch eten is een trend die aan terrein blijft winnen. Het aanbod kan echter niet altijd de vraag volgen. Zeker omdat de omschakeling naar biologisch een lang en duur proces is voor de landbouwers. Colruyt Group heeft beslist om via zijn eigen merk Boni Selection de vzw De Lochting te ondersteunen in de omschakeling naar bio om zo het aanbod van lokale en duurzame voeding uit te breiden.

In omschakeling

De Lochting is een groenteteler uit Roeselare die onlangs besloot de overstap naar bio te maken. Om dit te doen moet de vzw door een omschakelingsproces dat twee tot drie jaar duurt, afhankelijk van de geteelde groenten. Deze omschakelingsperiode is vaak heel moeilijk voor de landbouwers, die dan minder inkomsten hebben. Daarom heeft Colruyt Group beslist om De Lochting te ondersteunen door verschillende van deze "groenten in omschakeling" te verkopen. Deze mogen pas na 2 jaar het officiële BIO-label dragen. De producten zullen verkocht worden onder het merk Boni Selection bij Colruyt en deels ook bij OKay.

Boni Selectin omschakeling naar Bio De Lochting

 

Op naar meer duurzaamheid

Dit initiatief kadert in de strategie van Colruyt Group om met lokale producenten te werken in een zo duurzaam mogelijke productieketen. Zo verzekert de groep zich ervan om een Belgisch kwaliteitsassortiment te kunnen aanbieden en zo een antwoord te bieden op de groeiende vraag naar biologische en lokale producten.

In de winkel

Momenteel kan je 5 producten in omschakeling vinden in de winkel: kastanjepompoen, radijzen, veldsla, koolrabi en peterselie. Op de verpakking staat mooi aangeduid dat het gaat om groenten in omschakeling en dus niet om groenten die op de traditionele manier geteeld zijn of gegarandeerd biologische groenten.

 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: