Boni Selection Bio sinaasappelen

Biologische sinaasappelen

De appelsienen van Boni Selection Bio werden 100 % biologisch geteeld. Van de teelt en de pluk tot het moment wanneer ze in de winkel liggen, worden de sinaasappelen streng gecontroleerd. Dat levert enkele belangrijke troeven op waardoor bio-sinaasappelen zich onderscheiden van ‘gewone’ sinaasappelen.

Geen chemische pesticiden

De appelsienen van Boni Selection Bio worden tijdens de teelt niet bewerkt met chemische pesticiden. Ook daarna, tijdens het transport naar de winkels, zien we erop toe dat de vruchten niet in contact komen met schadelijke stoffen. Het onbehandelde fruit wordt namelijk steeds in aparte koelkasten bewaard.

Boni Selection appelsienen

 

Bruikbare schil

Aangezien er geen pesticiden gebruikt werden, is de schil van onze biologische sinaasappelen perfect eetbaar. Je kan bijvoorbeeld een zeste maken van de schil en die toevoegen als smaakmaker bij herfstgerechten zoals eendenborst of hindefilet. De schil komt echter het best tot haar recht in een heerlijk zoet dessert. Als je jouw sorbet of chocolademousse makkelijk een feestelijke toets wil geven, kan je ze versieren met gekonfijte sinaasappelschillen. Hoe je de schillen eenvoudig kan konfijten, lees je hieronder.

 

Tip: gekonfijte bio-sinaasappelschillen

  1. Snij de schillen in fijne reepjes en kook ze 2 minuten. Omdat deze schillen geen chemicaliën te verwerken kregen, hoef je dit geen drie keer te doen zoals bij een ‘gewone’ sinaasappel.
  2. Weeg de geblancheerde schilletjes. Doe ze in een pan met hetzelfde gewicht water en hetzelfde gewicht suiker. Laat 1 uur rustig koken.
  3. Er blijft nu nog een dikke siroop over. Giet het geheel af in een zeef en laat de schilletjes uitlekken. Leg ze op bakpapier en laat ze ongeveer 1 uur drogen.
  4. Wentel de schilletjes in suiker en laat ze een hele dag en nacht drogen op een rooster.
  5. Bewaar de schilletjes in een afgesloten potje op een droge plaats. Zo heb je zelfgemaakte bio-snoepjes die lekker zijn bij chocolade of gebak.

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: