Boni Selection chocolade UTZ certified

Boni Selection gaat voor UTZ-gecertificeerde cacao

Colruyt Group streeft ernaar zoveel mogelijk duurzame producten op te nemen binnen zijn eigen merken. In dat kader richt het zich nu ook op de cacaobonen. Alle Boni Selection-producten die cacao bevatten zullen tegen juni 2017 UTZ- of Fairtrade-gecertificeerd zijn. Deze certificatiesystemen geven aan dat het product geproduceerd werd met respect voor mens en omgeving.

Verschillende certificaten op onze verpakkingen

Er bestaan verschillende certificaten: Fairtrade, Rainforest Alliance en UTZ. Zij delen hetzelfde doel: de mondiale productiesystemen en waarden aanpassen om ze duurzamer te maken. Hun belangrijkste bezorgdheid is de dringende behoefte om de landbouw om te vormen en de natuurlijke rijkdommen van onze planeet te vrijwaren. Een certificatie door geloofwaardige organismes draagt hiertoe bij. Boni Selection koos voor UTZ-gecertificeerde producten. Het marktaanbod laat ons immers op termijn toe ze te gebruiken voor ons volledige gamma. Duurzame biologische producten behouden het Fairtrade-logo.

Wat is een UTZ-certificaat?

UTZ is een certificaat voor koffie, cacao en thee. Dankzij het UTZ-programma kunnen landbouwers de kwaliteit van hun product verbeteren en hun productiviteit verhogen. Ze doen dit bovendien met respect voor mens en omgeving. Dat heeft tot gevolg dat de levensstandaard in de landbouwgemeenschappen op zijn beurt stijgt. Consumenten genieten zo van hun geliefde merk en dragen tegelijk bij tot een duurzamere wereld.

Meer informatie vind je op www.utz.org

Boni Selection doet mee

Beetje bij beetje biedt Boni Selection je via z’n cacaoproducten een ruimer aanbod van UTZ-gecertificeerde producten. De chocoladepaaseieren, bijvoorbeeld, maken hier al deel van uit. De pure- en melkchocoladetabletten van biologische oorsprong dragen dan weer het Fairtrade-logo.

Tegen juni 2017 zullen al onze producten die chocolade bevatten een certificaat dragen: van smeerpasta’s tot ijsjes en van gebakjes tot melkproducten.

Je herkent deze producten meteen dankzij het UTZ-logo: Logo UTZ

Voor meer informatie over duurzame cacao, surf naar www.simplysustainable.com

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: