Diepvriesgroenten: kraakvers het hele jaar door!

Mensen denken vaak dat diepvriesgroenten veel aan kwaliteit ingeboet hebben en veel van hun smaak verloren zijn. Die misverstanden verhelpen we even. 

Selectie

Onze aankopers gaan regelmatig op pad om de beste groenten uit te kiezen. Ze geven daarbij de voorkeur aan Belgische producenten. Op die manier kunnen ze regelmatig ter plaatse een kijkje nemen en erop toezien dat de groenten van superieure kwaliteit zijn. De diepvriesgroenten worden steeds gekocht op het moment van de oogst. Het hoge aanbod zorgt dan voor interessante prijzen die later niet meer beïnvloed worden door seizoensschommelingen. Bevroren groenten hebben dus ook bevroren prijzen!

Kwaliteit

De diepvriesgroenten van Boni Selection worden steeds geoogst wanneer ze op hun best zijn. Vervolgens gaan ze naar een nabijgelegen groentebedrijf;  zo wordt de tijd tussen oogst en verwerking zo kort mogelijk gehouden. In het groentebedrijf worden de groenten schoongemaakt, gesneden en onmiddellijk geblancheerd. Hierdoor behouden ze hun natuurlijke kleur en voedingsstoffen na het invriezen. De groenten worden diepgevroren tot in de kern in een diepvriestunnel bij een temperatuur van -40 °C. Dat zorgt ervoor dat hun smaak behouden blijft.

Makkelijk en snel

Diepvriesproducten moet je meestal ontdooien voor je ze kan klaarmaken. Dat geldt echter niet voor diepgevroren groenten en kruiden. Die kan je meteen diepgevroren bereiden in een pot, pan of oven. Meer nog:  hoe sneller je ze klaarmaakt nadat je ze uit de diepvries hebt genomen en hoe korter de bereidingstijd, hoe beter hun smaak, textuur en voedingswaarden bewaard blijven!

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: