langes plus durables boni selection

Duurzamere luiers door ecodesign

In samenwerking met onze leverancier pasten we het ecodesign-principe toe op de luiers van Boni Selection. Met duurzamere luiers als resultaat.

Wat houdt ecodesign precies in?

Gedurende hun hele levenscyclus hebben producten een impact op het klimaat: ontginning van grondstoffen, productie, verpakking, transport, afvalverwerking … Tijdens de ontwikkeling van een product houdt ecodesign rekening met deze impact; alle stappen worden grondig onderzocht. Dat gebeurde ook voor onze luiers.

400 ton CO2 minder

Samen met onze leverancier hebben we de ecologische voetafdruk berekend van de pampers van Boni Selection. Zo konden we nagaan welke factoren in de keten de grootste impact hebben op het milieu. Op het vlak van samenstelling, productie, transport en afvalverwerking was er nog heel wat ruimte voor verbetering. Het resultaat? 400 ton of 5 % CO2 minder per jaar; wat neerkomt op de jaarlijkse uitstoot van 143 personenwagens.

Onze verbeteringen:

  1. Minder grondstoffen: we gebruiken nu minder houtpulp voor de samenstelling van onze luiers.
  2. Groene energie: de fabriek die onze pampers produceert, maakt gebruik van groene energie.
  3. Minder transport: we proberen het transport tussen onze leverancier, die zich in Duitsland bevindt, en ons distributiecentrum zo beperkt mogelijk te houden. De luiers zijn nu namelijk dunner en nemen minder plaats in. Goed voor 40 vrachtwagens minder per jaar!
  4. Minder afval: nu we minder grondstoffen gebruiken voor onze pampers, besparen we 300 ton huishoudelijk afval per jaar.

Duurzaamheid rijmt met kwaliteit

Elke baby draagt gemiddeld 5 luiers per dag gedurende 850 dagen (of 2,5 jaar), wat het totaal op 4.250 pampers per kind brengt! Reden genoeg dus om als ouder voor duurzamere luiers te kiezen.

Onze nieuwe pampers bevatten minder houtpulp en iets meer super-absorberend polymeer. Ze zijn dunner en lichter, maar absorberen meer! De luiers hebben dus niet ingeboet aan kwaliteit, integendeel.

We hebben trouwens ook de hersluitbare sluitingen, anti-lekrandjes en elastische rug van enkele pampers verbeterd:  maat 3, 4, 4+, 5 en 6.

Boni Selection duurzame luiers

 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: