Een nieuw tomaatje vol smaak

Al sinds 1980 kweekt de familie Hermans groenten. Door de jaren heen spitsten ze zich toe op tomaten. Voor Boni Selection leveren ze de exclusieve soort Annaluca.

Een nieuwkomer in de kwekerij
De expertise van de tomatenteelt werd bij de familie Hermans van vader op zoon doorgegeven. Zoon Kim stapte enkele jaren geleden mee in het bedrijf. Hij legt uit waar de Annaluca-tomaat vandaan komt: “We waren eigenlijk al een tijdje op zoek naar een tomaat die qua smaak op een hoger niveau staat. De Annaluca is, zoals zovele dingen in het leven, bij toeval in onze kwekerij terecht gekomen. Door een fout bij de plantenkweker waren er namelijk andere tomatenplanten tussen de onze geraakt. Wanneer de eerste tomaten begonnen te kleuren, waren ze veel kleiner. Daarom konden we ze niet verkopen als een gewone tomaat.”

Eenmaal klaar voor de oogst bleken de tomaten de favoriet van het personeel. Het bedrijf verkocht ze lokaal aan familie en kennissen. En ook bij hen vielen ze erg in de smaak. Toen onze aankoper op zoek was naar een echt lekkere tomaat vol smaak, stelde Kim deze variëteit voor.

 

Smaakbommetjes
Als je de tomaat proeft, zal je versteld staan van haar rijke, intense smaak. En dat is ook meteen haar grootste troef: een mooi evenwicht tussen zoet en zuur, samen met een lange nasmaak. Kim: “De Annaluca heeft een intense rode kleur en stevig vruchtvlees. Ze verliest dus niet veel sap als je ze doormidden snijdt. Dat maakt haar ideaal om in slaatjes te verwerken, waar de smaak van de groenten primeert!”

Het vele vruchtvlees maakt de tomaat stevig en daardoor kan je ze ook perfect gebruiken in warme bereidingen, om te grillen of te stoven. 
En aangezien alleen het familiebedrijf van Kim deze tomatensoort kweekt, vind je de Annaluca exclusief bij Boni Selection.

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: