Boni Selection Bio bulgur quinoa

Eens wat anders op je bord met bulgur en quinoa

Aardappelen, pasta en rijst zijn al een hele tijd ingeburgerd in onze keuken, en we hebben ze al met zowat elke saus geserveerd. Hoog tijd dus om eens wat nieuwe smaken uit te proberen. Andere zetmeelhoudende producten zoals quinoa en bulgur vormen perfecte alternatieven. Bovendien zijn ze bij Boni Selection 100 % biologisch.

Boni Selection had het idee om twee ‘nieuwe’ zetmeelhoudende producten aan te bieden onder eigen merk die lekker exotisch klinken: quinoa en bulgur. Het ideale moment dus om er wat meer over te ontdekken.

Boni Selection Bio bulgur quinoa

 

Quinoa

Quinoa is afkomstig uit Zuid-Amerika, waar het al meer dan 5000 jaar geteeld wordt. Het wordt ook wel “de rijst van de Inca’s” genoemd. Niet meer dan logisch, want je gebruikt het net als rijst: in wokgerechten, salades, als bijgerecht of zelfs in desserten. Het geeft die gerechten een lichte notensmaak en heeft niets dan voordelen:

  • Quinoa is glutenvrij, en dus geschikt voor mensen met voedselallergieën.
  • Het is rijk aan eiwitten en ijzer en bevat alle aminozuren die ons lichaam nodig heeft.
  • Het is vetarm, maar rijk aan omega 3.
  • Het is makkelijk verteerbaar en vormt een bron van vezels.

Bovendien kan je quinoa heel eenvoudig telen, omdat de plant heel sterk is. Je vindt de quinoa bij ons in het Boni Selection Bio-assortiment.

Bulgur

Bulgur wordt gemaakt van harde tarwe en wordt bereid volgens een traditioneel Midden-Oosters recept. De tarwekorrels worden gestoomd en vervolgens gedroogd en grof gemalen of gebroken. Nadat je bulgur gekookt hebt, kan je het verwerken in salades, pilav, tabouleh, veggieburgers, soepen en stoofpotjes. Net als quinoa heeft bulgur een lichte notensmaak en enkele interessante troeven:

  • Bulgur heeft een laag vetgehalte.
  • De onoplosbare vezels dragen bij tot een goede darmtransit.
  • Bulgur heeft een lage glykemische index waardoor het zeer interessant is voor diabetespatiënten.
  • Het bulkt van de vitamine B.

De bulgur uit het Boni Selection Bio-assortiment wordt gemaakt van biologisch geteelde tarwe. Van chemische middelen valt er dus geen spoor te bekennen. Integendeel, hij bevat alleen voedzame stoffen en heeft een weergaloze smaak.

Wil je graag nieuwe smaken ontdekken? Maak dan snel plaats vrij in je voorraadkast voor deze 2 toppers; het is eens wat anders dan altijd die rijst of pasta.

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: