Eieren van Boni Selection: 100 % Belgisch

Onze Boni Selection-eieren zijn op-en-top Belgisch. Ze komen altijd van kippen uit scharrelstallen met overdekte buitenruimte of van kippen met vrije uitloop. We werken samen met een 30-tal familiebedrijven die onze kwaliteitseisen kennen en respecteren.

Het is mogelijk dat je de code van je ei hier niet terugvindt. Je kan ons in dat geval steeds contacteren via het webcontact-formulier dat je onderaan deze pagina terugvindt onder 'Vragen of opmerkingen?'.

Traceer je ei

Op elk ei vind je een cijfercode terug. Daarmee wordt het ei gelinkt aan de producent, wat de traceerbaarheid ondersteunt. Met diezelfde code kom je hier meer te weten over het familiebedrijf waarvan je eieren afkomstig zijn. Bijvoorbeeld waar hun kippenkwekerij ligt, in welk type stal de kippen rondscharrelen, hoe groot de scharrelstal is …
Vul hieronder de code in die je op je Boni Selection-ei terugvindt, bv. 1/BE/5024, of kies een Boni Selection-eiercode uit de lijst.

De codes op het ei ontcijferd

THT-DCR: 01 07
Dit is de houdbaarheidsdatum van het ei, in dit voorbeeld 1 juli.

1/BE/1118
- Het eerste cijfer staat voor het houderijsysteem:

  • 0 = bio
  • 1 = vrije uitloop
  • 2 = uit scharrelstal, met overdekte buitenruimte

BE = land van herkomst (België)
  De eieren van ons eigen merk Boni Selection zijn 100 % Belgisch.

1118 = de cijfercode van de legproducent

 

Overdekte buitenruimte of vrije uitloop?

De eieren van ons merk Boni Selection komen van kippen uit scharrelstallen met een overdekte buitenruimte of van kippen met vrije uitloop.

Eieren van kippen uit scharrelstallen met overdekte buitenruimte
Een scharrelstal met overdekte buitenruimte is een diervriendelijk houderijsysteem: de kippen hebben meer ruimte om vrij rond te scharrelen dan in traditionele scharrelstallen, en overdag kunnen ze genieten van natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht in een overdekte buitenruimte. In de gesloten scharrelstal bevinden zich de zitstokken en legnesten. Er zitten max. 9 kippen per m².

Eieren van kippen met vrije uitloop
Kippen met vrije uitloop kunnen overdag buiten vrij rondlopen op een met gras begroeide vlakte, in een boomgaard of in een bosgebied. Buiten heeft elke kip 4 m² ruimte. Voor de stal gelden dezelfde normen als voor de scharrelstal met overdekte buitenruimte.

Wat vind je op de verpakking?

De verpakking van de eieren

Het formaat van de eieren
M, L of XL? Het formaat van de eieren hangt af van de leeftijd van de kippen en hun grootte: hoe ouder ze zijn, hoe zwaarder en groter hun eieren. Bij Colruyt Group vind je eieren in 3 formaten. En elke grootte heeft zijn eigen kleurtje:

  • M (53 - 63 g) = blauw
  • L (63 - 73 g) = paars
  • XL (meer dan 73 g) = groen

Dankzij de kleurige verpakking weet je ook snel of je scharreleieren of eieren van kippen met vrije uitloop in handen hebt. Scharreleieren zitten in een taupekleurige verpakking. Eieren van kippen met vrije uitloop in een lichtblauwe.

De houdbaarheidsdatum
Op elke doos Boni Selection-eieren vind je de houdbaarheidsdatum ‘ten minste houdbaar tot’. Zeven dagen voor de datum ‘ten minste houdbaar tot’ halen we de eieren uit de rekken: zo heb je thuis zeker nog zeven dagen om ze te verbruiken. Je vindt de houdbaarheidsdatum 'ten minste houdbaar tot' ook op de eieren zelf. Dat is handig als je ze los bewaart in de deur van de koelkast.

Weetje

Bruine of witte eieren?
De kleur van de schaal hangt af van het ras van de kip: kippen met rode oorlellen leggen bruine eieren, kippen met witte oorlellen leggen de witte. De smaak en de voedingswaarde blijven dezelfde.

Eieren van Boni Selection

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: