Boni Selection gezonde eieren

Eieren zijn gezond … zeker die van Boni Selection!

Eieren hebben al geruime tijd een slechte reputatie, voornamelijk door hun hoge cholesterolgehalte. Volgens recente wetenschappelijke studies kunnen gezonde mensen echter tot 3 eieren per week eten zonder dat het hun bloedcholesterolgehalte beïnvloedt. Onze Boni Selection-eieren bieden bovendien enkele voordelen, dankzij het kwaliteitsvoer van onze kippen.

De mythe ontkracht

We hebben lange tijd geloofd dat de cholesterol in eieren de bloedcholesterol deed stijgen en het risico op hart- en vaatziekten deed toenemen. Er werd dan ook aangeraden om niet te veel eieren te eten. Daar is echter niets van aan. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat een cholesterolrijk dieet in werkelijkheid weinig effect heeft op het bloedcholesterolgehalte. Voedsel dat rijk is aan verzadigde vetten of transvetten kan op termijn een negatief effect hebben op de gezondheid, voedingscholesterol niet. Jammer genoeg blijven we die oude denkpiste volgen.

Eieren zijn zeer voedzaam en bestaan uit eiwitten en vetten, voornamelijk onverzadigde vetzuren. Ze zijn ook rijk aan vitamine B12, vitamine D en aan mineralen zoals fosfor en selenium. Ze zijn eveneens een bron van vitamine A, vitamine B2, foliumzuur en mineralen zoals ijzer en zink.

Naast hun vele nutritionele kwaliteiten hebben eieren een hoog proteïnegehalte, waardoor ze een uitstekend vegetarisch of flexitarisch alternatief zijn voor vlees of vis. Als tussendoortje stillen ze ruimschoots je honger. Kort samengevat: maximaal 3 eieren per week* eten is dus niet slecht voor je gezondheid, integendeel!

*aanbeveling van VIGeZ, het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie

Wat maakt de Boni Selection-eieren zo bijzonder?

Onze Boni Selection-eieren komen uitsluitend uit België en voldoen aan een strikt lastenboek. Ze zijn afkomstig van kippen die ofwel vrij kunnen buitenlopen ofwel in scharrelstallen zitten met toegang tot een overdekte buitenruimte. De kippen worden gevoerd met uitsluitend plantaardige voeding die verrijkt werd met lijnzaadolie.

Naast de gebruikelijke vitamines en aminozuren die aanwezig zijn in eieren, bevatten de Boni Selection-eieren ook alfa-linoleenzuur of ALA (een omega 3-zuur), wat bijdraagt tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed (bij een dagelijkse inname van 2 g ALA). In tegenstelling tot wat men tot voor kort dacht, spelen eieren een positieve rol in onze cholesterol, zeker als ze rijk zijn aan omega 3!

Samengevat

De gunstige effecten van eieren zijn inmiddels zowel gekend als bewezen. Tot 3 eieren per week eten, in het kader van een gevarieerde voeding, is goed:

  • voor de gezondheid, dankzij de talrijke voedingsstoffen.
  • voor de planeet: eieren vereisen per kilogram minder materiaal dan vlees of vis. Ideaal voedsel dus voor wie minder vlees wil eten. Eieren leveren trouwens veel eiwitten maar bevatten minder verzadigde vetten dan vlees.
  • voor je portemonnee:  onze Boni Selection-eieren hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een maaltijd die bestaat uit 2 eieren is proportioneel gezien goedkoper dan een maaltijd op basis van vlees of vis. Kies dus gerust onze eieren voor je geld!
Boni Selection gezond tussendoortje ei

 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: