Glutenvrije producten

Geef mij maar gluten- en lactosevrij

Begin 2016 lanceerde Colruyt Group een volledig gamma gluten- en lactosevrije producten onder Boni Selection. Het gaat om basisproducten zoals brood en pasta, maar ook om producten zoals kant-en-klaarmaaltijden en diepvriesbroodjes. Ze zijn verkrijgbaar bij Colruyt, Collect&Go en deels ook bij OKay en Spar Colruyt Group. Je kan er dus alle boodschappen voor het hele gezin in één keer doen.

De testen
Om ons aanbod aan gluten- en lactosevrije producten zo compleet mogelijk te maken, schakelden we de hulp van onze klanten in. Jij weet immers het best of de producten lekker smaken, of ze kwalitatief zijn en of hun verpakking voldoende informatief is.

De producten werden op drie manieren aan controle onderworpen;

  • Bij de blinde smaaktest proefden een groep glutenintolerante en –sensitieve mannen, vrouwen en kinderen de eerste producten. Een speciaal moment!
  • Voor de thuistesten kregen 180 deelnemers via Collishop een testpakket. Zij konden online hun bevindingen doorgeven en die gegevens worden nu volop verwerkt.
  • Tijdens de groepsgesprekken werd er uitgebreid gepraat over de verpakking, de plaatsing van de producten in de winkel en de samenstelling van het gamma.


De eerste reacties
We kregen voornamelijk heel positieve feedback op ons onderzoek.
Een greep uit de reacties:

“Dit is een leuk initiatief omdat mensen met glutenintolerantie moeilijk producten vinden. Alles in de supermarkt vinden, maakt het leven makkelijker.”
Inneke Decraene, Avelgem

“Leuk dat jullie zelf producten ontwikkelen. Zo hoeven we niet meer naar andere winkels om glutenvrije producten te kopen.”
Harte Truyens, Mechelen

“De eerste keer dat ik lasagne mocht eten!”
Lotte Somers (5 jaar), Mechelen

“Het zou echt tof zijn als ik alles bij Colruyt kon vinden!”
Gery Vlayen, Lummen

“Ik vind het goed dat jullie de mening vragen van consumenten. Wij kunnen tenslotte vergelijken met wat er al op de markt is.”
Eva Van De Vijver, Sterrebeek

“Het werd tijd dat er een glutenvrij assortiment kwam.”
Mireille Abrams, Saintes

We waren zeer aangenaam verrast en hebben alvast veel geleerd! Alle adviezen en tips, ook van niet-testpersonen, nemen we nu mee in de verdere ontwikkeling van het gamma.

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: