Glutenvrij voor mij

Glutenvrij eten is voor veel mensen een behoefte geworden. Anderen hebben gewoon zin om glutenvrij te eten. Boni Selection komt deze beide groepen tegemoet met Boni Selection NO Gluten, een gamma lekkere producten zonder gluten.  

Welke producten?

Het assortiment bevat basisproducten zoals brood en pasta, maar je vindt onder Boni Selection NO Gluten ook koekjes en diepvriesmaaltijden. Iets lekkers voor elk moment van de dag!

Het gamma kwam tot stand met de hulp van onze klanten. In de eerste helft van 2015 lanceerden we een oproep om glutenvrije producten uit te testen. Hierop werd massaal gereageerd. Later dat jaar ontvingen we 150 consumenten in Halle die de eerste producten aan een grondige smaaktest onderwierpen. Mensen die glutenvrij eten weten immers het best hoe glutenvrije producten gewoonlijk smaken en wat ze kunnen verwachten. 360 anderen die dagelijks glutenvrij eten, gingen thuis aan het testen. Zij ontvingen een testpakket via Collishop en gaven hun bevindingen online door.

Waar mogelijk hebben we onze glutenvrije producten ook lactosevrij gemaakt. Mensen die geen gluten verdragen, zijn immers vaak ook intolerant aan lactose.

Hoe ziet de verpakking eruit?

De testers hebben ook de look van het nieuwe gamma mee bepaald. We ontwikkelden vier verpakkingsconcepten waarover in zes gespreksgroepen geoordeeld werd. De klanten kozen die verpakking eruit die zij het eenvoudigst en duidelijkst vonden, maar die er tegelijk ook mooi en warm uitzag. Zij weten immers als geen ander wat er zeker in het oog moet springen.

Waar staan ze in de winkel?

In de winkel moeten de glutenvrije producten opvallen, maar niet door ze in een aparte rayon te plaatsen. Mensen die glutenvrij eten vinden het blijkbaar helemaal niet leuk dat ze vaak alleen terechtkunnen in de ‘dieetrayon’ of – zoals sommigen het noemen – de ‘ziekenrayon’. De glutenvrije producten komen dus gewoon naast hun broertjes of zusjes met gluten te staan: glutenvrije granola bij gewone cornflakes, glutenvrije lasagne en kaaskroketten in het diepvriesvak …

Vanaf nu vind je alles wat je nodig hebt voor je hele gezin onder één winkeldak!

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: