Verpakking boni selection

Goed verpakt? Goed beschermd!

Om de afvalberg proberen te verminderen, is het belangrijk dat producten goed verpakt zijn. Want zelfs als ze in de vuilnisbak belanden, kunnen verpakkingen ervoor zorgen dat je minder voedsel weggooit.

De huidige “zero waste”-tendens is gericht op het zo vaak mogelijk onverpakt verkopen van voedingsmiddelen. Dit lukt natuurlijk niet voor alle producten. En da’s maar goed ook. Aan verpakken zijn immers ook voordelen verbonden:

  • Een verpakking zorgt er eerst en vooral voor dat een product beter bewaard blijft. Een onverpakte tomaat kan je één week bijhouden. In een plastic verpakking blijft dezelfde tomaat tot twee weken goed. Producten in blik kan je zelfs jaren bewaren.
  • Een verpakking vergemakkelijkt ook het transport van voedingsmiddelen. Omdat verpakkingen stapelbaar zijn, gaat er geen ruimte verloren en wordt het vervoer goedkoper. Verpakte producten zijn ook extra beschermd tegen beschadiging, wat het transport veiliger maakt.
  • De verpakking is ook zeer belangrijk bij bio-producten. Eenmaal deze producten in hun verpakking met bio-certificaat zitten, ben je er zeker van dat ze voldoen aan de strenge eisen die de biologische landbouw stelt. Aangezien ze verpakt zijn, weet je ook dat ze niet in aanraking kunnen komen met niet-biologische voedingsmiddelen.
  • Een verpakking bevat tot slot ook een schat aan informatie. Ze geeft ons, onder andere, de kans om jou te informeren over de samenstelling van het product dat je hebt gekocht, hoe je het moet bewaren en hoe je het best klaar kan maken.

Colruyt Group kiest hoe dan ook steeds voor de meest duurzame oplossing bij het verpakken van de producten van de eigen merken. Daar kan je van op aan!

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: