Boni-vaatdoeken

Hoe maak je vaat- of poetsdoekjes terug hygiënisch na gebruik?

Hygiëne zit ‘m in je doekje

Wist je dat de Boni Selection Duo doekjes en de Boni Selection microvezeldoekjes wasbaar zijn op 60 graden? Zo kan je ze hergebruiken en vormen ze een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpdoekjes.

Het is uiteraard belangrijk dat de doekjes hygiënisch blijven. Er valt namelijk niet te ontsnappen aan de bacteriën die zich in je vaat- en microvezeldoekjes nestelen. Niet leuk om te horen, maar van zodra je doekje begint te ‘ruiken’ zit het behoorlijk vol met bacteriën. Om je doekjes terug hygiënisch te maken, kan je een van de volgende manieren eens proberen.

Giet kokend water over je vaat- of poetsdoekje

Deze methode is even eenvoudig als effectief. Je hoeft enkel je waterkoker aan te zetten en het kokende water over je doekje te gieten. De hitte doodt de bacteriën en je doekje zal meteen heel wat frisser ruiken!

Stop je vaatdoekje in de vaatwasser

Dat lees je goed: je kan je doekje gewoon schoonmaken in je vaatwasser! Zorg er wel voor dat het vaatdoekje niet kan rondvliegen tijdens het wasprogramma en leg het bijvoorbeeld in het bestekbakje.

Gooi je vaat- of poetsdoekjes bij de was

De herbruikbare vaat- en poetsdoekjes van Boni Selection zijn wasbaar op 60 graden. Je kan ze dus gewoon in de wasmachine stoppen. Zo dood je de meeste bacteriën en zijn de doekjes weer klaar voor gebruik.

 

 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: