Boni Selection bio eieren.jpg

Kakelverse bio-eieren

Onze Boni Selection Bio-eieren zijn onder meer afkomstig van bioboerderij Doba in Retie (in de Antwerpse Kempen). In dit familiebedrijf zorgt Dorien Baeyens als een echte moederkloek voor het welzijn van haar kippen. De kwaliteit van onze bio-eieren danken we aan haar toewijding en passie. Passie

Dorien leerde de knepen van het vak op de kalverboerderij van haar ouders. Na verloop van tijd schakelde de boerderij over van kalveren naar scharrelkippen met vrije uitloop. In 2013 nam Dorien het bedrijf over en zette ze meteen de stap naar bio. Dat was beter voor de kippen en zo kon ze tevens een intense samenwerking opstarten met Colruyt Group. Haar bedrijf is sindsdien fors gegroeid en het werk is nog intenser geworden, maar haar passie kent geen grenzen!

Boni Selection Bio eieren boeren Dorien.jpg

 

Kwaliteit

De kippen van Dorien zitten in verschillende stallen en werden speciaal gekweekt voor de biologische landbouw. Per stal zijn er maximaal 3000 dieren, waardoor er hoogstens 6 kippen per vierkante meter zitten. Zo kan ze steeds superverse en kwalitatieve eieren leveren. Aangezien alle eieren van haar boerderij voor Colruyt Group bestemd zijn, weet ze perfect welke kwaliteit wij verwachten. Ze doet er ook alles aan om die te garanderen.
Boni Selection Bio Eieren

 

Natuurlijke omgeving

Overdag kunnen de kippen vrij rondlopen op uitgestrekte weides, van 11 uur tot wanneer het donker wordt. Daar heeft elke kip meer dan 4 m² ruimte, voldoende om naar hartenlust te scharrelen. Buiten hebben de kippen ook bomen en zitstokken ter beschikking en krijgen ze regelmatig extra biomaïs en pikstenen met luzerne om in te pikken. Zo vertonen ze hun natuurlijke gedrag, wat hun conditie en eitjes ten goede komt.

Boni Selection Bio kippen

 


Plantaardig voer

Ten slotte geeft Dorien haar kippen enkel biologisch geteeld voer. Het voer is 100 % plantaardig en bestaat onder andere uit tarwe, zonnebloemzaden, soja en maïs. Sinds kort kweekt het bedrijf zelfs z’n eigen biomaïs, speciaal voor de kippen. Een goed gevoederde kip legt nu eenmaal goede eieren! 

Boni Selection bio eieren boerin Dorien

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: