Boni Selection klaar voor de zomer.jpg

Klaar voor de zomer?

De lente loopt op z’n laatste benen en de winterkleren zijn eindelijk naar de zolder verhuisd. Binnenkort klopt de zomer aan. Welkom korte mouwen, zomerse jurkjes en levendige kleuren! Het moment om opnieuw gezonder te gaan eten, wat meer te bewegen en de huid te verzorgen. Met onze tips ga je herboren de heerlijk warme dagen tegemoet.

Lichte maaltijden en tussendoortjes

Ook wat kilootjes overgehouden aan de winter? Geen nood, de zomer is gemaakt voor lichte recepten. Je hoeft dus niet speciaal op dieet te gaan. Wat lichter en gezonder eten doet wonderen …

  • Wat denk je van een heerlijke salade met seizoensgroenten en –fruit? Op smaak gebracht met onze “Salad sprinkle”, een zomerse mengeling met gedroogde tomaten en zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten. Ook lekker met een handvol lijnzaad. Gezond, licht én smaakvol.
  • Gebruik een kleiner bord om van te eten. Een raad zo oud als de straat, maar zeer doeltreffend!
  • ’s Zomers heb je meer keuze in groenten en fruit. Waarom niet een ander kleurtje proberen op elke dag van de week? Sinaasappelen op maandag, aardbeien op dinsdag, appelen op woensdag en ga zo maar door: bananen, perziken, bosbessen, meloenen … Ook rauwe groenten kan je perfect tussendoor eten: wortelstaafjes, bloemkoolroosjes, kerstomaatjes enz. Boordevol vitamines, en weinig calorieën.  
Boni Selection groenten

 

Op je gemak sporten

Geniet van de lente en haar aangename temperaturen om je lichaam klaar te stomen voor de zomer. Daarvoor heb je helemaal geen fitness-abonnement nodig: je kan heel makkelijk wat fysieke activiteit, zoals een wandeling, integreren in je dagelijkse leven.

Voorwaarts, mars!

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt aan om 10 000 stappen per dag te zetten. Op een gewone dag zetten we gemiddeld 4000 à 6000 stappen. We moeten er dus 4000 à 6000 meer doen, wat overeenkomt met 30 min. sport. Je kan al iets dichter bij dat doel komen door je boodschappen te voet te doen, of door een mooie wandeling te maken met je familie tijdens het weekend. Probeer op het werk wat vaker de trap te nemen, en profiteer van de pauze om tot bij de koffiemachine te lopen of eens bij je collega’s langs te gaan. Een stappenteller (aan je pols of op je gsm) kan je misschien extra motiveren.


Boni Selection wandelen

 

Op weg naar het werk

Waarom ga je niet één keer per week met de fiets of te voet naar het werk? Als je te ver van je werk woont, kan je bijvoorbeeld een deel van de weg te voet afleggen, of je auto een paar straten verder parkeren. Alle beetjes helpen!

Boni Selection op weg naar het werk

 

Bewegen aan je bureau

Zelfs als je achter de computer werkt, hoef je niet noodzakelijk de hele dag stil te zitten.

We geven je enkele oefeningen mee die je zittend, of achter je bureau, kan doen:

  • Voor gespierde benen en buik: blijf op je stoel zitten, strek je benen en hou ze 5 à 10 seconden parallel met de grond. Hou daarbij je adem in, leg je handen op de zijkanten van je stoel en recht je rug. Plooi je benen, haal adem en herbegin een tiental keer.
  • Om je kuiten te verstevigen: hiervoor moet je rechtstaan. Trek je buik in, rek je lichaam uit en ga 10 seconden op de tippen van je tenen staan. Herhaal dit een paar keer.
  • Voor gespierde armen: neem een fles water van Boni Selection in elke hand en hou zo lang mogelijk vast zoals een halter, met gestrekte arm op 90 ° voor je, omhoog of naar de zijkant. Hou je rug goed recht en trek je buik in. Deze oefening versterkt je biceps en triceps. Je kan beginnen met een fles van 0,5 L en geleidelijk aan verhogen tot die van 2 L.
  • Om je enkels te versterken en de bloedcirculatie in je benen te stimuleren: zet je aan je bureau, recht je rug, strek één been en maak cirkels in de lucht met je voet. Doe dit tien keer in dezelfde richting en wissel dan van been. Denk eraan je buik in te trekken. Met deze oefening zet je ook je buik en dijen aan het werk: drie vliegen in één klap!

Thuis

Wist je dat je met huishoudelijke taken ook heel wat calorieën kan verbranden? Hoeveel juist hangt af van je eigen gewicht. Hieronder vind je een tabel met de voornaamste huishoudelijke taken en het aantal calorieën dat je er per 30 min. mee verbrandt afhankelijk van je gewicht.

Boni Selection bewegen in de tuin

 

 

60 kg

70 kg

80 kg

Strijken

69 kcal

81 kcal

99 kcal

Stofzuigen

103 kcal

123 kcal

151 kcal

Tuinieren

148 kcal

177 kcal

216 kcal

De vloer schrobben

163 kcal

194 kcal

230 kcal

Source : http://rubriek.nl/fitness/calorieen_verbranden.php

Voeg daar nog een playlist met je favoriete zomerhits aan toe, en je zal met plezier aan je klusjes beginnen!

Zorg dragen voor je huid

Nu de zon terug is, staat onze huid meer bloot aan externe invloeden dan in de winter. Ze komt voortdurend in contact met onder andere uv-stralen, zeezout, chloor in het zwembad en vervuiling. Het is dus belangrijk de juiste voorzorgen te nemen om haar zo goed mogelijk te verzorgen.

Water is een weldoener

Allereerst: drink water! Water is, naast zuurstof, van levensbelang voor ons lichaam. Er hangen vele vitale processen van af zoals speekselproductie, ooghydratatie, het behoud van bloedvolume en lichaamswarmte enz. Bovendien reinigt water het lichaam en verwijdert het afvalstoffen, verzekert het de hydratatie van de huid, draagt het bij tot een goede werking van de hersenen, helpt het de spijsvertering en de werking van de darmen … Een groot glas water drinken vult bovendien de maag, zo krijg je minder snel zin in versnaperingen. Het wordt aangeraden 1,5 à 2L water per dag te drinken, maar dit verschilt van persoon tot persoon. Het hangt af van je postuur, de buitentemperatuur en je levensstijl.

Hier volgen enkele trucs om meer water te drinken:

  • Hou steeds een fles water binnen handbereik en wacht niet tot je dorst hebt om te drinken
  • Eet rauw fruit en rauwe groenten (ze bestaan voor 80 % uit water)
  • Gebruik de vele gratis apps die bijhouden hoeveel water je dagelijks opneemt

De combinatie van fysieke inspanningen en hevige warmte verhoogt onze behoefte aan water. Het is heel belangrijk voldoende te drinken voor, tijdens en na elke inspanning. Het water dat je verliest tijdens het zweten moet gecompenseerd worden om uitdroging te vermijden.

Een mooie en beschermde huid

Om je huid voor te bereiden op de zomer kan je haar wekelijks trakteren op een zachte peeling. Zo verwijder je dode huidcellen en zal je huid glanzen en zacht aanvoelen. Geen excuses: je vindt alle benodigdheden voor een peeling gewoon in je kast! Meng twee soeplepels suiker met twee soeplepels olijfolie (vanzelfsprekend beschikbaar in ons Boni Selection-assortiment) en breng het mengsel met ronddraaiende bewegingen aan op je gelaat of je lichaam. Behandel gevoeligere zones, zoals het decolleté, zachtjes en spoel ze af met lauw water. Zo krijg je snel en goedkoop een stralende huid!

Naast die peeling smeer je je lichaam het best ook dagelijks in met een hydraterende crème.

Boni Selection zelf scrub maken

 

Zodra de eerste zonnestralen verschijnen, willen we er vaak ook meteen van genieten. Het is daarbij heel belangrijk je maximaal te beschermen tegen hun schadelijke effecten op onze huid (zonneslagen, vroegtijdige veroudering enz.). Boni Selection heeft zonnemelk voor jong en oud in het gamma, alsook aftersun om je huid te verzachten na het zonnen. Breng zonnecrème steeds aan voor je de zon opzoekt en smeer je elke twee of drie uur opnieuw in. Vergeet de crème niet aan te brengen op gevoelige plekjes zoals de oren en voeten of vaak vergeten plekken zoals je nek. Herhaal regelmatig het hele proces. Je huid zal je dankbaar zijn!

Boni Selection huid beschermen tegen de zon

 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: