Boni Selection tips bbq

Kroon jezelf tot barbecuekoning!

Bang om je vlees te laten aanbranden op de barbecue? Dankzij de tips en trucs van Boni Selection is dat voorgoed verleden tijd.

Vóór het bakken

Marinade

Dompel je vlees onder in een lekkere marinade om het malser te maken. Een marinade bevat meestal enkele vloeistoffen (olie, azijn, wijn, andere alcoholische dranken …), specerijen of andere smaakmakers,  groenten enz. Laat het vlees in de marinade liggen en zet het in de koelkast, liefst enkele uren voor je gaat bakken.

De barbecue aansteken

Dit kan op verschillende manieren: aanmaakvloeistof of aanmaakblokjes, houtskool of kokosbriketten, papier of geen papier … Er is geen verkeerde manier. Je moet gewoon goed voorbereid zijn en alles binnen handbereik hebben. Boni Selection biedt allerlei barbecuemateriaal aan waarmee je zonder veel moeite het vuur kan aansteken.

Week de brochettestokjes

Week de brochettestokjes een tiental minuten in water. Zo voorkom je dat ze beginnen te branden of gaan breken eens ze op de barbecue liggen. Je kan het water ook vervangen door wijn, bier of zelfs thee om je vlees of vis nog wat extra smaak te geven.

Wanneer begin je te bakken?

Je kan beginnen bakken van zodra de kolen gloeien en helemaal wit zijn. Spreid de kolen uit in de barbecue, maar laat een kleine ruimte leeg: daarboven kan je dan vlees laten rusten dat anders te snel zou bakken.

Tijdens het bakken

Vermijd vlammen

Vlammen zijn de vijand van je vlees. Gelukkig bestaan er enkele eenvoudige trucjes om ze te vermijden. Voorzie bijvoorbeeld een waterverstuiver om vlammen in de kiem te smoren. Als je over een barbecue met deksel beschikt, kan je het deksel sluiten tijdens het bakken. Zo vermijd je vlammen en bak je door warmtecirculatie. Verder kan je vlammen ook doven door er een handvol zout op te gooien.

Neem de tijd voor je vlees

Steek zo weinig mogelijk in het vlees als je het omdraait of snijdt, anders verliest het te veel vocht. Gebruik dus spatels of tangen. Druk ook niet op het vlees om het sneller te laten garen. Het zal er taaier en minder smeuïg door worden. Voeg zout pas op het einde toe. Het laat namelijk het bloed uit het vlees vloeien en droogt het vlees uit.

Na het bakken

Aan het werk

Maak na elk gebruik het barbecuerooster schoon. Zo vermijd je dat je vlees de volgende keer bijvoorbeeld naar vis smaakt. Gelukkig heeft Boni Selection stevige en ontvettende bbq-doekjes die hardnekkig vuil verwijderen. Handig!

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: