Boni Selection fruitsap 100% puur

Lekker sappig

Een lekker sapje kies je voornamelijk op basis van persoonlijke voorkeur. Sommigen verkiezen sinaasappelsap, anderen geven de voorkeur aan druivensap. Sappen verschillen echter niet alleen qua smaak; er bestaan namelijk 3 soorten sappen: verse sappen, pure sappen en sappen uit sapconcentraat. 

Verse sappen

Deze sappen worden meteen na het persen verpakt. Ze moeten koel bewaard worden en zijn slechts 3 à 5 dagen houdbaar. Verse sappen leunen het dichtst aan bij sap dat je zelf perst.

100 % pure sappen

Pure sappen ondergaan na het persen een warmtebehandeling; ze worden gepasteuriseerd. Zo zijn ze langer houdbaar dan verse sappen. Ongeopend hoef je ze zelfs niet in de koelkast te bewaren. Je zal deze sappen dus niet in de koelruimte van de winkel terugvinden. Soms wordt aan pure sappen ascorbinezuur toegevoegd, niet alleen om ze langer te kunnen bewaren, maar ook om verkleuring tegen te gaan. Ze benaderen het best de smaak van vers geperst sap.

Sappen uit sapconcentraat

Sappen uit concentraat komen het vaakst voor. Na het persen wordt het water onttrokken aan het sap en krijgen we concentraat. Zo vermindert het volume zodat het concentraat makkelijk en goedkoop te transporteren is. Bij de fabrikant wordt dezelfde hoeveelheid water opnieuw toegevoegd om het sap te reconstrueren. Er wordt dus geen extra water toegevoegd.

Aan het gereconstrueerde sap worden eventueel extra vitamines en conserveermiddelen toegevoegd. Vervolgens ondergaat het sap een warmtebehandeling zodat het langer bewaard kan worden. Sappen uit sapconcentraat kan je voor openen zowel in de koelkast als daarbuiten bewaren.

In de praktijk

Vaak staat op de voorzijdes van sappen iets als ‘100 % sap’, ‘100 % fruit’ ... Daar weet je natuurlijk niet zo veel mee. Als je wil weten welk sap je juist in handen hebt, bekijk je het best de ingrediëntenlijst. Het is namelijk wettelijk verplicht om daar te vermelden om welk sap het precies gaat. Boni Selection geeft je dat op de voorzijde al mee, zodat je eenvoudiger kan kiezen! Nu enkel nog je favoriete smaak uitzoeken …

Boni Selection 100% puur sap

 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: