Wanneer is mijn fruit rijp Boni Selection

Mag je fruit wat rijper zijn?

Bepaalde vruchten worden in de winkel vaak verkocht als ze nog niet rijp zijn. We geven je graag enkele tips om er toch het rijpste fruit uit te plukken.

Rijpe avocado’s geven mee als je er zachtjes op drukt. Duw met je handpalm in plaats van je vingers om ze niet te beschadigen. Onrijpe avocado’s zijn meestal groen, rijpe avocado’s zijn eerder donkergroen tot paars-zwart. Hun kleur geeft echter niet feilloos aan of ze al dan niet rijp zijn; sommige avocado’s blijven er namelijk lichtgroen uitzien. Als je thuis zeker wil zijn dat je avocado klaar is om op te eten, verwijder dan het steeltje en kijk of het vrijgekomen plekje groen is!

Bij peren kan je voelen of ze rijp zijn door in hun hals te drukken. Als de hals zacht aanvoelt, kan je ze opeten.

Ook kiwi’s zijn rijp als ze een beetje meegeven wanneer je er zachtjes op duwt. Groene kiwi’s hebben wat tijd nodig om te rijpen. Gele kiwi’s zijn meestal rijp als je ze koopt en kan je meteen eten.

Avocado wanneer rijp Boni Selection

 

Er bestaan verschillende soorten pruimen, elk met verschillende kleuren. De rijpe exemplaren hebben een zachte en gladde huid.

Rijpe mango’s herken je alleen door eraan te voelen. Als de vrucht een beetje meegeeft, is ze rijp. Soms herken je rijpe mango’s ook aan het fruitige aroma dat ze afgeven aan de stengel. Is je mango nog niet rijp? Geen nood, onrijpe mango’s kan je gebruiken voor chutneys, in salades of curry’s.

Wanneer is mijn mango rijp

 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: