Nootzakelijk?

Noten komen in allerlei vormen en maten. Ze bevatten veel belangrijke voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt en zijn bovendien heel lekker. Hoog tijd dus om te ontdekken wat noten precies voor je kunnen betekenen in het dagelijkse leven.

Waarom noten eten?

Noten zijn een bron van eiwitten, voedingsvezels en heel wat mineralen: ijzer, magnesium, fosfor, zink en kalium. Ze bevatten ook vitamines B1, B2, B6 en E.

De meeste noten bevatten veel onverzadigde vetten. Deze vetten komen voort uit plantaardige producten en worden gezien als ‘goede’ vetten.

Noten geven je een verzadigd gevoel. Doordat ze onverzadigde vetten, vezels en eiwitten bevatten, kunnen ze perfect functioneren als vleesvervangers. Per persoon heb je dan 30 à 40 gram noten nodig. Het is niet aangeraden om noten dagelijks te gebruiken als vleesvervanger, aangezien ze veel calorieën leveren.

Bewaring

Noten zijn kleine vruchten die van nature droog zijn. Ze blijven lang goed zonder dat ze daarvoor een speciale behandeling moeten ondergaan. Toch is het belangrijk dat je ze op een goede manier bewaart. Noten moet je namelijk droog en uit de warmte bewaren in een goed afgesloten doosje. Doe je dat niet, dan kunnen de onverzadigde vetten gaan oxideren waardoor de noten hun lekkere smaak verliezen.

Tips

Je eet noten het best zo vers mogelijk omdat ze dan de meeste voedingsstoffen bevatten.

Kies bij voorkeur voor ongezouten noten.

Noten geven smaak aan allerlei gerechten. Ze zijn lekker bij kaas, in salades, yoghurt, pasta’s, verschillende desserten en vele andere bereidingen.

Eet gerust regelmatig noten, maar wel in kleine porties. De meeste voedingsexperts adviseren een handjevol noten per dag. Bij Boni Selection vind je gegarandeerd noten of notenmengelingen naar je smaak!
 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: