Boni Selection verpakking groenten en fruit

Op weg naar een duurzame verpakking

Fruit en groenten worden in de winkel vaak gepresenteerd op de alom bekende pulpschaaltjes. Om onze verpakkingen duurzamer te maken, zochten we een beter alternatief waarop we je bovendien beter konden informeren. Onze oplossing? Schaaltjes van ons eigen gerecycleerde karton! 

Streven naar duurzaamheid

De schaaltjes worden gemaakt van het gerecycleerde karton van Colruyt Group. Het merendeel van onze winkels stuurt hun kartonafval naar de distributiecentra waar het tot balen wordt geperst. Vervolgens haalt een papierproducent de balen op en maakt hij er papier van. Dat papier wordt op zijn beurt verwerkt tot het karton dat we gebruiken voor onze nieuwe schaaltjes. Dankzij deze recyclage benutten we onze grondstoffen maximaal en geven we ons kartonafval een tweede leven!

Nieuwe verpakking

Onze appelen, peren, kiwi’s, tomaten en paprika’s werden tot nu toe verpakt op pulpschaaltjes. Vanaf april 2016 kiezen we voor een nieuwe, aantrekkelijkere verpakking: kartonnen schaaltjes. Deze schaaltjes laten ons toe je meer informatie aan te bieden waardoor je makkelijker een keuze kan maken tussen onze verschillende soorten fruit en groenten. 

Extra informatie

De kartonnen schaaltjes van Boni Selection, Boni Selection Bio en Boni Selection Kids bevatten meer info dan ooit tevoren. Behalve over de smaak, krijg je nu ook tips over het gebruik, ontdek je leuke weetjes dankzij de ‘Wist je dat?’ en verneem je hoe we streven naar duurzaamheid. De producten die het hele jaar door uitsluitend uit België komen herken je makkelijk aan het Belgische vlagje.

Op het schaaltje van de appelen en de peren vind je respectievelijk een appelwijzer en een perenwijzer. Deze bieden een overzicht van de verschillende appelen en peren die we in de aanbieding hebben en hun smaken. Appelen kunnen zoet, zoetzuur of friszuur smaken terwijl peren eerder zeer zoet, zoet of lichtzoet smaken. Voor Boni Selection Kids zetten we enkele spelletjes op het schaaltje. Want, zeg nu zelf, wat is er leuker dan een lekkere appel of peer eten terwijl je een spelletje speelt? 

Boni Selection verpakking appelen smaakwijzer

Boni Selection verpakking appelen kids

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: