Gekleurde pasta

Pasta in alle kleuren!

Pasta bestaat in allerlei vormen en maten, en vaak ook in verschillende kleuren. Elke kleur heeft trouwens een eigen smaak!

Wil je eens wat anders dan de traditionele pasta? Probeer dan gekleurde pasta: groene, rode, zwarte … bijna alle kleuren zijn mogelijk! En dat zonder kunstmatige kleurstoffen. Pasta krijgt z’n kleur namelijk door bijzondere natuurlijke ingrediënten.

  • Rode pasta wordt gemaakt door sap van rode bieten of tomaten toe te voegen aan het griesmeel. Af en toe gebruikt men ook rode paprika’s, maar niet zo vaak.
  • Pasta wordt groen als je spinazie toevoegt.
  • Van inktvisinkt wordt hij zwart.
  • Saffraan is verantwoordelijk voor de gele kleur.
  • Terwijl in oranje pasta pompoen word verwerkt.

Groene pasta smaakt niet echt naar spinazie en rode pasta niet echt naar tomaat, maar ze behouden wel perfect hun kleur tijdens het koken. Perfect om je bord wat kleur te geven.

gekleurde pasta

 

Ook eens proberen? Haast je dan naar de winkel en proef onze Boni Selection spirelli tricolore!

spirelli boni selection

 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: