Pasta door specialisten

Voor het ongeoefende oog lijkt elke spaghetti hetzelfde … Gelukkig zijn onze aankopers van Boni Selection echte vakmannen die steeds verder kijken dan hun neus lang is. De pasta die ze selecteren voor Boni Selection is steeds van de beste kwaliteit, of die nu uit Italië of de Elzas komt. We leggen je uit waarom.

Onze aankopers voor Boni Selection zijn steeds op zoek naar de beste producten voor onze klanten. Daarom selecteren ze het merendeel van onze pasta’s daar waar men pasta het best maakt: in Italië en de Elzas.

Italiaanse pasta

De Italianen zijn de onbetwiste pastaspecialisten. Hun praktijkkennis kent zijn gelijke niet; dat merk je duidelijk aan de hoeveelheid verschillende pasta’s die ze uitvinden en produceren. Voor ons was het dus vanzelfsprekend om een beroep te doen op Italiaanse producenten om ons pasta-assortiment voor Boni Selection samen te stellen.Dat assortiment vind je bovendien gemakkelijk terug in onze winkels: de verpakkingen dragen namelijk allemaal de Italiaanse vlag!

Onze Italiaanse pasta’s worden traditioneel gemaakt; uitsluitend op basis van fijn griesmeel van harde tarwe en water. Daarbij wordt bijzondere aandacht besteed aan de kwaliteit van de gebruikte producten. Hoe kwalitatiever het griesmeel van harde tarwe, hoe hoger het proteïnegehalte in de pasta. Een hoog proteïnegehalte bezorgt de pasta niet alleen een goede elasticiteit en een betere structuur maar zorgt ook voor een optimale kooktijd. Ook de droogtijd van deegwaren is belangrijk: een pasta die langdurig, traag en op een matige temperatuur gedroogd werd, heeft een ideale consistentie.

Onze Italiaanse leveranciers houden uiteraard rekening met al deze parameters. De deegwaren van Boni Selection bevatten nooit minder dan 12 g proteïnen per 100 g en kregen de ideale droogtijd. Het resultaat? Dat zie je in je kom: perfect gekookte pasta die bovendien nog soepel en stevig is ook.

Pasta uit de Elzas

De traditionele pasta uit de Elzas wordt gemaakt volgens een ietwat ander recept dan de Italiaanse. Deze pasta wordt ook gemaakt op basis van griesmeel van harde tarwe, maar het water wordt hier vervangen door eieren. Dat maakt de pasta soepeler en geeft het een goudgele kleur en een karakteristieke smaak die de liefhebbers erg waarderen.

De echte pasta’s uit de Elzas hebben een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) die je terugvindt op hun verpakking. Om ‘Pâtes d’Alsace’ te mogen heten moet de pasta niet alleen afkomstig zijn uit de Elzasstreek, hij moet ook bereid zijn met 7 verse eieren per kilogram griesmeel van harde tarwe. Proef hem zeker zelf eens, want je vindt de echte pasta uit de Elzas terug in ons assortiment!

Lekkere pasta zonder gluten? Kan dat?

Boni Selection biedt heerlijke, kwalitatieve producten voor mensen die een glutenvrij dieet willen of moeten volgen. Opdat iedereen zou kunnen genieten van een lekkere pasta bevat ons assortiment 2 Italiaanse pasta’s die gemaakt worden op basis van maïs- en rijstebloem. Deze mengeling van bloem bezit eigenschappen die dicht aanleunen bij die van griesmeel van harde tarwe en geeft de pasta een mooie kleur en een heerlijke smaak. Zo zie je maar, zelfs als je glutenvrij eet kan je genieten van lekkere, typisch Italiaanse gerechten!

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: