Boni Selection Bio pasta spelt

Pasta: volkoren of spelt?

Pasta is wellicht het meest gegeten voedsel ter wereld. Spaghetti, spirelli, farfalle, risone … je vindt ze terug in de meest uiteenlopende gerechten. Wil je eens iets anders dan de traditionele witte pasta? Kies dan voor volkoren of spelt!

Waarom kiezen voor volkorenpasta?

Volkorenpasta wordt gemaakt van griesmeel van volkorentarwe. Het voedzame deel (tarwezemelen) wordt er niet uit gehaald, wat bij witte pasta wel het geval is. En laat dat nu net het deel zijn dat het meeste vezels en micronutriënten (vitamines en mineralen) bevat.

Volkorendeegwaren zijn een bron van vezels, en dragen dus bij tot een goede spijsvertering. Ze hebben een iets meer uitgesproken smaak dan witte pasta en geven je sneller een verzadigd gevoel, dat ook nog eens langer duurt. Een grote troef voor wie op z’n lijn let!

Bio is nog beter

De biologische pasta van Boni Selection Bio wordt gemaakt van volkorengriesmeel van biologisch geteelde harde tarwe. Hij voldoet aan het lastenboek van de Europese Unie voor biologische producten, wat concreet betekent:

  • dat onze pasta voor minimum 95 % uit biologische ingrediënten bestaat;
  • dat er geen chemische pesticiden of synthetische meststoffen worden gebruikt;
  • en dat we de oorsprong van de ingrediënten heel precies kennen.

Bij deegwaren van volkorengranen is vooral het tweede punt zeer belangrijk. Als er meststoffen of pesticiden gebruikt worden, blijven ze namelijk gedeeltelijk op de granen zitten, waardoor ze in je pasta terechtkomen. Als je voor bio-producten kiest, ben je zeker dat dit niet het geval is.

En speltpasta?

Spelt is een graan dat heel hard op tarwe lijkt. Het grote verschil is dat spelt beschermd wordt door een hard omhulsel, dat verwijderd moet worden om griesmeel te maken. Dankzij dit omhulsel is het graan beter bestand tegen schimmels en pesticiden, en weinig gevoelig voor meststoffen. Het is dus uiterst geschikt voor biologische teelt.

Deegwaren op basis van spelt genieten mee van de vele voordelen van het graan: ze zijn rijker aan eiwitten en mineralen dan deegwaren met tarwe. De typische notensmaak geeft een nieuwe smaak aan je pastagerechten. Eens proberen? Binnenkort kan je twee nieuwe referenties speltpasta (spaghetti en penne) ontdekken in het assortiment van Boni Selection Bio.

Wacht dus niet langer om te proeven van deze smaakvolle, vezelrijke pasta. Het is eens iets anders!

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: