Boni Selection Belgische quinoa

Quinoa van bij ons

De oorspronkelijk Zuid-Amerikaanse quinoa wist België te veroveren. Onze landbouwers beginnen quinoa te telen, en die vind je bij Boni Selection.

Quinoa zie je steeds vaker op ons bord verschijnen als interessant alternatief voor het traditionele trio van pasta, rijst en aardappelen. Dit product is makkelijk te bereiden en geeft talloze recepten een lichte hazelnootsmaak. Ook op nutritioneel vlak heeft het veel te bieden:

  • Quinoa is rijk aan eiwitten, bevat alle essentiële aminozuren, vitamines, mineralen en antioxidanten.
  • Quinoa is glutenvrij en dus geschikt voor mensen die aan glutenintolerantie lijden.
  • Bovendien is quinoa vetarm, rijk aan omega 3 en een bron van vezels.

Al eeuwenlang wordt quinoa geteeld in het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Vaak wordt aangenomen dat quinoa een graan is, maar eigenlijk is het een plant die verwant is aan spinazie. De plant groeit op een erg arme bodem, heeft weinig water nodig en draagt bijzonder voedzame zaden. Het is dus weinig verrassend dat quinoa een vaste waarde is in de voeding van de lokale bevolking.

Sinds kort zijn een aantal Belgische landbouwers begonnen met de lokale teelt van quinoa. Wat blijkt? De plant past zich perfect aan ons klimaat aan en levert ook hier een mooie oogst op. De Europese variëteiten zijn zelfs iets zachter van smaak dan de Zuid-Amerikaanse, omdat hun zaden niet bedekt zijn met saponine (een bitter laagje rond de korrel).

De quinoa van Belgische oorsprong is voortaan beschikbaar onder het merk Boni Selection. Zo steunen we de landbouwers die zich aan dit avontuur hebben gewaagd. Deze ontwikkeling verdient een duwtje in de rug, omdat de teelt van quinoa een beperkte impact heeft op het milieu. Bovendien betekenen Belgische leveranciers een kortere productieketen en minder vervuilende import.

Waar wacht je nog op? Ontdek snel de Belgische quinoa in het assortiment van Boni Selection!

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: