Sappige Spaanse sinaasappelen

Boni Selection doet voor zijn sinaasappelen een beroep op twee toptelers uit het Spaanse Valencia. Door de jarenlange samenwerking kennen de sinaasappelboeren perfect onze kwaliteitseisen en doen ze hun uiterste best om ons het beste fruit te leveren. 

Het zit in de familie

Onze producenten zijn stuk voor stuk familiebedrijven die al 3 à 4 generaties lang citrusfruit telen. Uit ervaring van die vorige generaties leerden de boeren welke de beste teeltplaatsen voor citrusfruit zijn. De meeste plantages liggen dan ook in de streek van Valencia. Daar zijn de bodem en het klimaat ideaal. De warme dagen en koude nachten geven het fruit zijn mooie oranje kleur en lekker zoete smaak. 

Alleen het beste is goed genoeg

De fruitplukkers gaan aan de slag van zodra het fruit zoet en sappig genoeg is. Ze gaan zeer zorgvuldig te werk. Ze plukken in 3 à 4 beurten en knippen het fruit voorzichtig met een schaar van de bomen. Alleen het mooi gekleurde fruit wordt geplukt.

Eens van de boom worden de sinaasappelen meermaals door verschillende mensen gecontroleerd en geselecteerd. Alleen het fruit dat het juiste kaliber heeft, niet beschadigd is en voldoende sap bevat, wordt voor Boni Selection geselecteerd. Dat komt neer op ongeveer 30 % van de totale pluk.

Sap, sappig, sappigst!

Het sapgehalte van de sinaasappelen wordt ter plaatse gemeten. De teler weegt eerst een aantal sinaasappelen, perst ze uit en weegt daarna het sap. Zo is hij er zeker van dat het fruit aan het afgesproken sapgehalte voldoet. Dit gehalte varieert trouwens al naargelang de variëteit van de sinaasappel en het seizoen waarin hij wordt geteeld.

Op deze manier heb jij altijd heerlijk sappige sinaasappelen in huis!  

 

 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: