Sucralose, een veelzijdige zoetstof

Misschien zoet je je warme dranken al met zoetstof, om wat minder suiker en calorieën te consumeren. Maar wist je dat je suiker ook kan vervangen in je gebakjes? Met sucralose kan je genieten van een heerlijk zoete smaak zonder je schuldig te voelen!

Sucralose werd in 1976 ontdekt. De zoetstof wordt gemaakt op basis van traditionele suiker, maar is 500 à 600 keer zoeter, en bevat geen calorieën. Sucralose is dus de ideale zoetstof voor mensen die minder suiker willen eten.

De voordelen van sucralose

Aangezien sucralose gemaakt wordt op basis van echte suiker, lijkt de smaak ervan sterk op die van suiker. Je kan suiker dus makkelijk vervangen in heel wat producten, zonder die typische nasmaak van bepaalde andere zoetstoffen. Maar dat is lang niet het enige voordeel van sucralose:

  • Sucralose is zo zoet dat je er slechts een beetje van nodig hebt. 1 g sucralose heeft dezelfde zoetkracht als 10 g suiker.
  • Sucralose wordt nagenoeg niet door het lichaam opgenomen en levert dus geen calorieën.
  • In tegenstelling tot suiker veroorzaakt sucralose geen tandbederf.
  • Ook mensen met diabetes, kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven kunnen zonder risico sucralose eten.
  • In tegenstelling tot aspartaam blijft sucralose stabiel bij het opwarmen. Je kan de zoetstof dus perfect gebruiken in bijvoorbeeld gebakjes.

Niet alleen in de koffie

Omdat sucralose zo zoet is en geen calorieën bevat, wordt de zoetstof al in verschillende producten gebruikt: frisdrank, kauwgom, ijs enz. De smaak van sucralose lijkt zo sterk op die van traditionele suiker dat je suiker erdoor kan vervangen in talloze recepten.

Bij Boni Selection vind je sucralose uiteraard in de vorm van tabletten (in een handige dispenser of navulling) om je koffie en thee te zoeten. Daarnaast bieden we ook vloeibare sucralose aan in een flesje. Die is zeer eenvoudig te doseren en lost snel op in bereidingen. Zo kan je dus makkelijk lekkere gebakjes klaarmaken met een heerlijk zoete smaak, maar zonder suiker! 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: