Boni Selection hoe fruitvliegjes vermijden

Tips tegen vervelende fruitvliegjes

Last van rondzoemende fruitvliegjes? Lees snel enkele van onze tips om de aanwezigheid van deze beestjes te voorkomen en te bestrijden.

Hoe voorkomen?

Netheid is erg belangrijk! Bewaar voedsel en drank zoals de verpakking aangeeft, verwijder alle etensresten en vergeet ook niet om regelmatig te stofzuigen. Zo worden eventuele eitjes van fruitvliegjes mee opgezogen. Verder kan je ook kruiden inschakelen, zoals dille, basilicum en lavendel. Geef ze gewoon een plekje in de keuken. Fruitvliegjes vermijden namelijk liever hun geur. Lukt het niet om de vliegjes te vermijden? Lees dan verder en ontdek hoe je ze het best kan verjagen. 


Boni Selection basilicum

 

Hoe verjagen?

Vleesetende plantjes

De meest natuurlijke methode om fruitvliegjes te bestrijden, is een vleesetend plantje. De venusvliegenvanger, bijvoorbeeld, lokt de fruitvliegjes met zijn zoete nectar en eet ze vervolgens op. Combineer dit plantje met de kruiden die we al vermeldden  voor frisse geuren en kleuren in je keuken!

Venusvliegenvanger

 

Alcohol

Niet alleen de mens lust al eens een glaasje, ook de fruitvlieg wordt aangetrokken door alcoholische dranken. Zo kan je bijvoorbeeld een fles laten staan met een restje wijn erin. De fruitvliegjes kruipen erin en worden dronken, waardoor ze niet meer uit de fles geraken en uiteindelijk verdrinken.

Alcohol om fruitvliegjes te vangen

 

Vallen

Een efficiënte val heeft een goed lokmiddel nodig. Alcohol hebben we al vermeld, maar ook azijn, fruitsap, confituur of een oud stuk fruit kunnen wonderen doen.

Ga als volgt te werk: snijd een plastic fles in twee en giet of leg je lokmiddel in de onderste helft. Draai dan de bovenkant om en plaats die in de onderkant. De fruitvliegjes kruipen door de trechter  en komen er niet meer uit. Deze klassieke val is trouwens ook handig tegen wespen in de zomer.

Je kan je lokmiddel ook in een bakje of schaaltje gieten of leggen en dit afdekken met plastic folie. Prik een paar gaatjes in de folie. Zorg ervoor dat ze niet te groot zijn. De fruitvliegjes kruipen door de gaatjes en komen er niet meer uit. Zo makkelijk is dat!

Fruitvliegjes vangen

 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: