Boni Selection gezonde snacks

Tussendoortjes voor jong en oud

Honger, maar nog geen etenstijd? Boni Selection helpt je het juiste tussendoortje te kiezen zodat je zonder schuldgevoel kan snacken!

Zowel kinderen, tieners als volwassenen krijgen weleens honger voor het etenstijd is. Zeker wanneer er 5 à 6 uur tijd zit tussen de hoofdmaaltijden. Tussendoortjes kunnen dan echt een meerwaarde zijn als aanvulling op die maaltijden, maar ze mogen je eetlust niet bederven.

Kinderen en tieners

Kinderen hebben meestal genoeg aan twee tussendoortjes, maar tieners eten er algauw drie. Ze verbruiken namelijk veel energie: spelen op de speelplaats, sporten in de turnles, opletten tijdens de lessen … Het juiste tussendoortje kiezen is niet altijd eenvoudig. Gelukkig kunnen de volgende 3 richtlijnen je daarbij helpen:

  • Geef je kinderen maximaal 3 tussendoortjes mee.
  • Zorg voor variatie. Vervang een glas melk bijvoorbeeld eens door yoghurt of een stukje kaas, geef ze verschillende soorten fruit of groenten mee of voorzie noten of ongesuikerde ontbijtgranen in plaats van een koekje.
  • Zorg dagelijks zeker 1 keer voor fruit en 1 keer voor een melkproduct als tussendoortje. Het derde kan je vrij kiezen: een koekje of ander granenproduct mag, maar een tweede stuk fruit of potje yoghurt mag zeker ook.

Volwassenen

Volwassenen hebben vaak weinig tijd, omdat ze tijdig op het werk moeten zijn en voor de kinderen in het gezin moeten zorgen. Het ontbijt wordt dus vaak opgeofferd, maar niet of onvoldoende ontbijten wreekt zich in de voormiddag. Je voelt je al snel zwak, wat gepaard gaat met concentratiestoornissen. Je kan dit verhelpen door een geschikt tussendoortje te eten. Kies bijvoorbeeld voor vers fruit, rijstwafels, een belegde bruine boterham …

Als je meer variatie wil, zijn groentjes ideaal, eventueel in combinatie met een voedzame dipsaus zoals hummus. Je kan ook melkproducten zoals yoghurt proberen. Kies dan wel een volle variant, die meer verzadigt. Ten slotte zijn ook ongebrande en ongezouten noten een goed idee, omdat ze veel eiwitten en goede vetten bevatten.

Laat je inspireren

Boni Selection gezond tussendoortje eiWil je eens iets anders voor tussendoor dat toch makkelijk mee te nemen is? Kies dan voor een gekookt ei of een zakje ongesuikerde popcorn. Ook granaatappel met kwark, pure chocolade met nootjes, havermout-banaankoekjes of geroosterde kikkererwten kunnen een heerlijke snack zijn.

Zo weinig mogelijk tijd verliezen? Boni Selection maakt je leven gemakkelijker met een ruim assortiment aan geschikte snacks. Wie nootjes wil, kan kiezen uit onze to go-mixen. Deze mengelingen bevatten verschillende soorten noten, met of zonder fruit. Liever groentjes? Ontdek onze shakers met wortelen, radijzen, bloemkoolroosjes, selderstaafjes of rammenas.

In een creatieve bui? Waarom dan niet je eigen mueslirepen maken? We geven je alvast een handig recept mee. Maak ’s avonds enkele repen en vries ze afzonderlijk in. Neem er ‘s ochtends eentje mee en tegen dat je een hongertje krijgt, is hij ontdooid en klaar om op te eten.

Wie graag nog wat meer afwisseling brengt in z’n tussendoortjes kan altijd terecht op onze pagina lekker koken!  

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: