Boni Selection charcuterie

Verpakt onder beschermende atmosfeer?

Je hebt het zeker al op de charcuterieverpakkingen van Boni Selection zien staan; “Verpakt onder beschermende atmosfeer”. Maar wat betekent deze vermelding eigenlijk? Open samen met ons een verpakking en ontdek wat er gebeurt. 

Waarover gaat het?

Een voedingsmiddel dat aan lucht wordt blootgesteld, gaat van nature oxideren. Dat komt omdat de lucht die wij inademen naast stikstof, CO2, stoom enz. ook 20 % zuurstof bevat. De zuurstof zorgt ervoor dat (eventueel schadelijke) bacteriën zich vermenigvuldigen, wat het voedingsmiddel ongeschikt maakt voor consumptie.

Om dit te vermijden, werd begonnen met het verpakken onder beschermende atmosfeer. Daarbij wordt de verhouding tussen de verschillende gassen aangepast, zodat er geen of zo weinig mogelijk zuurstof aanwezig is. Het voedsel behoudt zijn sappigheid en smaak, maar de micro-organismen krijgen geen kans meer. Je charcuterie blijft ook een pak langer houdbaar, waardoor je minder weggooit en verspilt.

Vooraf openen, zoals een fles wijn

Wil je genieten van gedroogde ham bij het aperitief of een sneetje kippenwit op je boterham? Open de verpakking dan 20 minuten op voorhand en leg ze terug in de koelkast. Zo kan de charcuterie, zoals een goede fles wijn, rustig ademen en krijgen de gassen in de verpakking de tijd om te ontsnappen.

Informatie op de verpakking

Als je de lucht in een verpakking wijzigt, ben je verplicht om de vermelding “Verpakt onder beschermende atmosfeer” toe te voegen. Op de verpakkingen van onze eigen merken (en dus ook op die van Boni Selection) vermelden wij daarnaast de zin “20 min. voor gebruik openen”. Zodat je je charcuterie eerst even laat ademen en des te meer van haar versheid en volle smaak kan genieten. 

Boni Selection charcuterie 20 min vooraf openen

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: