Boni Selection vis zwanger

Verschillende soorten zalm: gerookt, gekookt en vers

Gekookte, gerookte of verse zalm: ken jij het verschil in smaak en bereiding? En welke mag je eten als je zwanger bent?


Gekookt vs. gerookt

Zowel de gekookte als de gerookte zalm van Boni Selection zijn kant-en-klaar en graatloos. Je kan er dus thuis meteen van smullen. Het verschil zit ‘m in de bereiding, kruiding en smaak. De gekookte zalm is lekker gekruid, terwijl aan de gerookte zalm enkel zout werd toegevoegd. Die laatste heeft dus een zoute rooksmaak.

Boni Selection gerookte zalm zwanger

 

Koud vs. warm gerookt

De gerookte zalm van Boni Selection is drooggezouten en traditioneel gerookt op beukenhout. Dat roken kan zowel koud als warm: koud roken gebeurt bij een lagere temperatuur (26 °C) dan warm roken (65 °C), wat o.a. een verschil in textuur oplevert. De meeste gerookte zalm van Boni Selection is koud gerookt, en dus niet geschikt voor zwangere vrouwen. Van onze 2 gekookte zalmen kunnen zwangere vrouwen dan weer wel met een gerust hart genieten. Ter afwisseling kunnen ze ook de gerookte makreel van Boni Selection eens proberen, die is steeds warm gerookt, en dus ook veilig.

Boni Selection gekookte zalm Bellevue
 
Boni Selection gekookte zalm
 

Milde vs. volle rooksmaak

Dankzij een verschillend rookproces is er een subtiel verschil in smaak tussen enerzijds de Schotse en anderzijds de Noorse en Ierse gerookte zalm. De Schotse zalm heeft een sterkere rooksmaak dan de Noorse en de Ierse, die beide wat milder zijn. Wil je het graag nog wat verfijnder? Onze handgesneden Noorse zalm werd nog lichter gerookt.

Boni Selection gerookte zalm sneden

 


Keuze genoeg dus … en dan hebben we het nog niet eens gehad over onze onbewerkte verse zalm, die je nog helemaal naar smaak kan (en moet) bereiden.

We hebben er het volste vertrouwen in dat je vanaf nu snel je favoriet zal vinden. Smakelijk!

Boni Selection verse zalm puur

 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: