Boni Selection diepvriesvlees.jpg

Vlees zelf invriezen of diepvriesvlees kopen?

Veel mensen kopen vers vlees in een beenhouwerij en vriezen het bij thuiskomst in. Als je graag een voorraadje vlees aanlegt in je diepvriezer, kies je in de winkel zelf beter voor diepvriesvlees. Dat vlees wordt immers op zo’n manier ingevroren dat het optimaal bewaard blijft. De manier van invriezen garandeert ook een zo goed mogelijke kwaliteit na het ontdooien.  

Hoe we voor kwalitatief diepvriesvlees zorgen? Wel, zo:

1. Snelheid

Bij invriezen komt het erop aan snel te zijn. Vries je vlees langzaam in, dan vormen de vleessappen grote kristallen die de celwanden van het vlees kunnen beschadigen. Dit beïnvloedt de kwaliteit. Het vlees in onze vleescentrale wordt onmiddellijk na het versnijden op een professionele manier ingevroren op zeer lage temperaturen. Zo voorkomen we vocht- en smaakverlies bij het ontdooien en blijft het vlees lekker mals en mooi van structuur.

2. Koudeketting

Als je zelf vers vlees naar huis vervoert, doorbreek je de zogenaamde “koudeketting”. Als het vlees te warm wordt, vermindert dat de houdbaarheid. Ons diepvriesvlees wordt naar de winkels gebracht in voorgekoelde karren. Zo blijft het vlees minstens 24 u. op een constante temperatuur van - 18 °C gehouden. Na de levering gaat het vlees rechtstreeks van de karren naar de gesloten diepvrieskoffers. Eén lange koudeketting dus.

3. Verpakking

Ons diepvriesvlees wordt verpakt in speciale luchtdichte zakken. Op die manier voorkomen we vriesbrand en uitdroging.

Overtuigd? Rep je dan naar de winkel om je voorraad in te slaan.  

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: