Waarom wij kiezen voor chips met zonnebloemolie

Iedereen heeft wel eens zin om wat heerlijke chips op te peuzelen, ’s avonds voor de tv of bij het aperitief. De lekkerste chips worden bereid met zonnebloemolie. Je vindt ze bij Boni Selection, en ze zijn makkelijk te herkennen dankzij het pictogram op de verpakking!

Bij Boni Selection hebben we ervoor gekozen om de palmolie in onze chips te vervangen door zonnebloemolie. De ene olie is immers de andere niet, en wij willen jullie uiteraard kwalitatieve producten aanbieden die zich onderscheiden door hun lekkere smaak en zorgvuldig uitgekozen ingrediënten. Daarom geven we jullie graag een overzicht van de troeven van zonnebloemolie:

  • Zonnebloemolie bevat minder verzadigde vetzuren dan andere vetstoffen die gebruikt worden om chips te bereiden. Verzadigde vetzuren worden geassocieerd met een hoger cholesterolgehalte in het bloed, wat een risicofactor is voor hart- en vaatziekten. Je doet er dus goed aan om daar minder van te consumeren.
  • Zonnebloemolie bevat daarentegen meer onverzadigde vetzuren, die de aanmaak van goede cholesterol (HDL) stimuleren en die van slechte cholesterol (LDL) verminderen. Zo zorgen onverzadigde vetzuren dus voor een kleiner risico op hart- en vaatziekten.
  • Zonnebloemolie heeft een neutrale smaak. Zo kan je dus volop genieten van de heerlijke smaak van de chips!
  • De zonnebloemolie die we gebruiken voor de bereiding van onze chips is over het algemeen afkomstig uit de Europese Unie. Dit betekent dat de olie een veel kleinere ecologische voetafdruk heeft dan oliën afkomstig uit tropische landen.

Onze chips met zonnebloemolie zijn makkelijk te herkennen dankzij dit pictogram!

 

Laat het kraken … euh … smaken!

 

 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: