Story Boni Selection wassen op 30 graden

Wassen op 30 °C, iedereen wint erbij!

We stellen ons tegenwoordig steeds vaker vragen bij ons energieverbruik. Elke inspanning die we leveren kan een positief effect hebben, niet alleen op onze planeet maar ook op onze portemonnee. Laten we de was even als voorbeeld nemen: door je wasgoed te wassen op 30 °C merk je snel het verschil op je energiefactuur en draag je bij tot de vergroening van onze maatschappij. Met de wasmiddelen van Boni Selection kan je je was doen op lage temperatuur.

Wassen op 30 °C, 60 % winst

Wist je dat je 60 %* kan besparen op elektriciteit? Je hoeft daarvoor alleen maar te wassen op 30 °C in plaats van op 60 °C. Op 60 °C verbruikt je wasmachine slechts 20 % energie om de trommel te doen draaien. De overige 80 % dient enkel om het water te verwarmen. Wassen op hoge temperatuur slorpt dus veel energie op waardoor ook de CO2-uitstoot verhoogt, met een negatieve impact op het klimaat tot gevolg.

Niet twijfelen

Veel mensen vrezen dat hun wasgoed niet helemaal proper zal zijn als ze wassen op lage temperatuur. Nochtans moeten kleren meestal gewoon even verfrist worden. De wasmiddelen van vandaag worden speciaal ontwikkeld om zeer doeltreffend te zijn, zelfs bij een lage temperatuur. Over het algemeen verdwijnen sporen van zweet, koffie, suiker, voedsel of niet-vette vlekken al op 30 °C. Je kan dus zonder zorgen wassen op lage temperatuur. Moeilijk te verwijderen vlekken zal je natuurlijk wel nog moeten wassen op 60 °C of meer. Wel oppassen, want niet alle textiel is wasbaar op zulke temperaturen. Lees dus aandachtig het etiket van je wasgoed.

Boni Selection-wasmiddelen

Elk wasmiddel van Boni Selection is geschikt om te wassen op lage temperatuur. Dat geldt zowel voor het waspoeder, alle soorten vloeibaar geconcentreerd wasmiddel (Ultra, Color, White, Hypo, Wool & Delicate, Black & Dark), als voor de Duo-Activ capsules (Ultra en Color). Boni Selection biedt dus een ruime keuze voor wie zijn steentje wil bijdragen aan de bescherming van onze planeet en tegelijk aardig wat wil besparen.

 

* Volgens Electrabel

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: