wat is boni veggie

Wat betekent de “veggie” in Boni Veggie?

Heb jij al gehoord van “Dagen zonder vlees” of “Donderdag Veggiedag”? Ongetwijfeld! Vegetarisme wint de laatste jaren dan ook aan populariteit. Maar wanneer is iemand vegetariër en wat voor beest is een flexitariër? Ontdek het hier en leer enkele nieuwe producten kennen.

Wat verstaan wij onder vegetarisme?

Een vegetariër is strikt genomen iemand die geen vlees, gevogelte, vis, schaaldieren of weekdieren eet. Belangrijk is ook dat een product geen slachtafval bevat, zoals gelatine in snoepjes of dierlijk stremsel in kaas.

Niet elk type vegetariër kiest ervoor vis noch vlees te eten. Sommigen vermijden ook andere voedingswaren, terwijl anderen dan weer wel vis eten.

Drie bekende varianten op het strikte vegetarisme zijn:

  • lacto-ovo-vegetariër: eet wel eieren en zuivel
  • ovo-vegetariër: eet wel eieren, maar geen zuivel
  • lacto-vegetariër: eet geen eieren, maar wel zuivel

Boni Selection volgt de definitie van het lacto-ovo-vegetarisme. Onze vegetarische producten zijn dus geschikt voor mensen die geen vlees, gevogelte, vis, schaaldieren of weekdieren eten, maar wel voor eieren en zuivel kiezen.

Een flexitariër kiest er bewust voor om minder vlees te eten, maar schrapt het niet volledig van zijn menu. Deze zogenaamde “parttime vegetariërs” vormen een steeds grotere groep.

Vegetarisch én gevarieerd

Wie kiest voor de vegetarische keuken, moet zorgen voor voldoende variatie in zijn menu. Het volstaat niet om gewoon het stuk vlees of vis weg te laten. Enkele noodzakelijke voedingsstoffen die vooral in vlees en vis zitten (ijzer, vitamine B1 en B12, eiwitten enz.) moeten in dat geval elders gehaald worden.

Dat kan uit:

  • vervangproducten: granen, noten, zaden, peulvruchten, alfalfa en spirulina
  • volwaardige vleesvervangers: seitan, tofoe, tempé en eieren

Omdat de alternatieven niet alle belangrijke voedingsstoffen uit vlees en vis bevatten, komt het erop aan regelmatig te variëren. Enkel zo krijg je een voldoende evenwichtig eetpatroon.

Vegetarisch gamma uitgebreid

Boni Selection maakt het je makkelijk om heerlijk vegetarisch te eten. Bij OKay en OKay Compact vind je nu 4 nieuwe producten: naast stukjes op basis van soja- of erwteneiwitten ook vegetarische gyros en pitareepjes.

ojah boni veggie producten

Wat deze producten zo bijzonder maakt?

  • Ze zijn niet alleen rijk aan vezels en eiwitten,
  • en 100 % plantaardig,
  • maar bevatten bovendien geen kleurstoffen of bewaarmiddelen
  • en hebben een textuur en smaak die sterk aan vlees doet denken.

Probeer ze uit en ontdek hoe lekker gevarieerd de vegetarische keuken kan zijn. 

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: