Boni Selection olie

Welke olie gebruik je het best in jouw gerecht?

Boni Selection biedt je een ruime keuze aan oliën. Bekende soorten, zoals olijfolie of maïsolie, vind je naast minder bekende soorten, zoals druivenpitolie of arachideolie. Leuk, maar hoe kies je dan de beste olie voor jouw gerecht?  We helpen je hierbij graag even op weg.

Olijfolie

Olijfolie is behoorlijk multifunctioneel en kan voor zowat elke bereiding gebruikt worden. De olie zorgt voor een ietwat kruidige toets in koude en warme gerechten. Bij Boni Selection kiezen we voor extra olijfolie van de eerste persing. Deze olie is van de hoogste kwaliteit en heeft een uitgesproken olijfsmaak.

Boni Selection Griekse olijfolie

 

Olijfolie met een extra smaakje

Deze oliën zijn perfect voor liefhebbers van olijfolie die hun koude of warme bereidingen graag nog wat meer smaak geven. Boni Selection biedt je de keuze tussen olijfolie met een aroma van witte truffel, olijfolie met chilipeper en olijfolie met basilicum. Ook zij werden gemaakt op basis van extra olijfolie van de eerste persing en zijn dus van hoge kwaliteit.

Boni Selection olijfolie met balsimicum

 

Maïsolie

Deze olie is geschikt voor zowel koude als warme bereidingen. Ze heeft een vrij neutrale smaak waardoor de smaak van de andere ingrediënten in je gerecht goed behouden blijft. Maïsolie is ideaal om mee te bakken en braden of als basis voor koude sausen en vinaigrettes. Je gebruikt deze olie beter niet om te frituren.

Boni Selection Maïsolie

 

Arachideolie

Arachideolie is zeer stabiel: bij het verhitten blijft de kwaliteit van de olie goed behouden. Dat maakt deze olie ideaal om te wokken of te frituren, al mag je ze maximum tot 180 °C verhitten . De vrij neutrale smaak zorgt er dan weer voor dat je ze zeker ook kan gebruiken voor koude bereidingen, bijvoorbeeld als basis voor koude sausen en vinaigrettes.

Boni Selection arachide olie

 

Zonnebloemolie

Deze olie wordt voornamelijk gebruikt om te bakken, te wokken en te frituren. Dankzij de neutrale smaak kan je ze ook perfect gebruiken voor koude bereidingen, zoals salades en rauwkost.

Boni Selection zonnebloemolie

 

Druivenpitolie

Ook deze olie heeft een vrij neutrale smaak, waardoor ze zowel voor koude als warme bereidingen kan dienen. Ze is ideaal voor grillades. De druivenpitolie van Boni Selection is bedoeld om te gebruiken bij fondue.

Boni Selection druivenpitolie

 

Walnotenolie

Walnotenolie heeft een specifieke, subtiele smaak en is perfect geschikt voor koude of lauwe bereidingen.  De olie komt vooral tot haar recht in vinaigrettes. Ze is echter niet geschikt voor warme bereidingen.

Boni Selection walnotenolie

 

Koolzaadolie

Deze olie is een ideale basis voor een heerlijke vinaigrette. Uiteraard is ze ook geschikt voor andere koude bereidingen. Je kan ze gerust in warme bereidingen verwerken maar frituren doe je er beter niet mee.

Boni Selection koolzaadolie

 

Even kort samengevat:

 

Koude bereidingen

Warme bereidingen

Frituren

Vinaigrettes

Olijfolie

++

++

++

++

Maïsolie

++

++

-

++

Arachideolie

+

+

++

+

Zonnebloemolie

++

++

++

++

Walnotenolie

++

-

-

++

Koolzaadolie

++

++

-

++

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: