boni selection no gluten

Wie eet glutenvrij en waarom?

Boni Selection breidt zijn aanbod glutenvrije producten verder uit. Maar voor wie is dit gamma bedoeld?

Wat zijn gluten?

Gluten zijn veel voorkomende eiwitten in granen als tarwe, rogge, spelt en gerst. Ze zorgen er onder andere voor dat de structuur van deeg stevig genoeg is, zodat het deeg goed rijst. Gluten komen niet alleen voor in brood of gebak, maar ook in producten waarbij een glutenbevattend bindmiddel wordt gebruikt, zoals soep, saus of ijs.

Ben jij allergisch, intolerant of sensitief?

Het overgrote deel van de bevolking kan gluten prima verteren. Sommige mensen krijgen echter last van buikpijn of een opgezwollen gevoel. Bij enkelen kan het eten van gluten zelfs het slijmvlies van de dunne darm beschadigen.

We maken dus een onderscheid tussen:

  • gluten moeten mijden: personen met een tarwe-allergie en mensen met coeliakie. Heb je coeliakie, dan ben je werkelijk glutenintolerant. Slechts 0,5 tot 1 % van de bevolking is echt intolerant voor gluten. In die groep zitten ook de mensen die gevoelig zijn voor gluten, maar die geen allergie of ziekte hebben.
  • liever geen gluten eten: personen die ervoor kiezen om geen gluten te eten, maar die er niet allergisch of gevoelig voor zijn en er ook niet ziek van worden. Zij beschouwen een glutenvrij dieet gezonder voor hun lichaam.

Boni Selection NO Gluten

Of je nu vrijwillig of verplicht glutenvrij eet, je vindt sowieso je gading in onze NO Gluten-lijn. Dit glutenvrije gamma van Boni Selection kwam tot stand met behulp van onze klanten. Het bevat, naast basisproducten als brood en pasta, ook bereidingen zoals lasagnes en patisserie. De lijn wordt continu uitgebreid, zonder aan kwaliteit in te boeten.

In de winkel vind je de glutenvrije producten naast hun broertjes die wel gluten bevatten. Op die manier kan je winkelen zoals je gewoon bent; je hoeft niet speciaal naar een ‘aangepaste’ rayon. De verpakkingen hebben een opvallend ontwerp en dragen het officiële “glutenvrij”-logo. Je herkent ze meteen!

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: