Boni Selection duurzaam katoen

Zacht en duurzaam textiel

Colruyt Group wil de ecologische impact van Boni Selection-textiel sterk verminderen. Hoe? Door biologisch katoen te gebruiken dat gelabeld is met GOTS (Global Organic Textile Standard) en OCS (Organic Content Standard).

Conventionele teelt

Meer dan de helft van de vezels in de textielproductie zijn afkomstig van de katoenplant. Conventionele katoenteelt is echter niet ideaal voor het milieu. Zo is er naar schatting 20.000 liter water nodig om 1 kg katoen te produceren en zijn industriële katoenproducenten de belangrijkste gebruikers van pesticiden. Die hebben een grote impact op ecosystemen, biodiversiteit, klimaatverandering, enz. Meer dan een derde van niet-biologische katoenplanten worden genetisch gemanipuleerd, waardoor de producenten deels afhankelijk zijn van GGO-zaden (Genetisch Gemodificeerde Organismen).

Biologische teelt

Het GOTS-label garandeert dat het katoen afkomstig is van biologische teelt. Telers van biokatoen gebruiken enkel producten van natuurlijke oorsprong en geen chemische pesticiden. Ze doen aan wisselbouw en gebruiken geen GGO-zaden.

Ten opzichte van conventionele katoenteelt heeft de biologische teelt volgende voordelen:

  • 91 % minder waterverbruik
  • 62 % minder energieverbruik
  • tot 70 % minder bodemverzuring
  • tot 26 % minder bodemerosie
  • tot 46 % minder impact op de opwarming van de aarde

Sociale & milieu-aspecten

Het GOTS-label garandeert eveneens dat de textielproductie voldoet aan enkele ecologische criteria, zoals bijvoorbeeld geen gebruik maken van giftige chemische producten. Textielfabrikanten en –verwerkers moeten ook op sociaal vlak zorgen voor een verantwoorde productie, meer bepaald wat arbeidsomstandigheden betreft.

Duurzaam biologisch assortiment

Boni Selection duurzaam textiel GOTS logoOm al die redenen biedt Boni Selection vanaf nu textiel van biokatoen aan dat het GOTS-label draagt en een OCS-certificatie heeft.

Heb jij het logo al gespot? Ga ernaar op zoek in de rayon en geniet van duurzaam en zacht textiel!

Verwante verhalen

Vragen of opmerkingen?

Volg ons

Onze artikelen zijn te koop in: